Beeldvorming Thema’s

Beelden

 • EMBérs in beeld bij International Disability Conference

  Gepubliceerd op: 21 januari 2018 - door: Sarah van den Brink

  Tijdens de International Disability Conference (dec. 2017) in Amsterdam waren EMBérs in beeld. Met een beetje hulp van vrijwilligersorganisatie Space Station. Space Station is een onderwijsorganisatie die een curriculum en een onderwijsaanbod voor volwassen studenten met een meervoudige beperking ontwikkelt in Zeeland.

  Lees meer

  RUBRIEK: Nieuws | THEMA:

 • Hoera, het is Kerst!

  Gepubliceerd op: december 2015 - door: Martien Rienstra

  Om de maand schrijft Martien Rienstra een column voor het Platform EMG. Martien werkt als ergotherapeut met en voor mensen met een ernstig verstandelijke en visuele beperking. In deze column verteld Martien over de (kerst)verlichting. De vaak kitscherige en felle verlichting die ten goede kan komen aan iedereen die niet goed kan zien en juist aan felle bewegende lichtjes plezier kan beleven.

  Lees meer

  RUBRIEK: Columns | THEMA:

 • Een crisis situatie

  Gepubliceerd op: januari 2014 - door: Martien Rienstra

  Martien werkt als ergotherapeut met en voor mensen met een ernstig verstandelijke en visuele beperking. Ze schrijft om de maand een column voor het Platform EMG. Deze maand schrijft ze over Sjoerd. Rond de zomer vorig jaar veranderde het gedrag van Sjoerd. We proberen kijkgedrag uit te lokken bij Sjoerd. Dat maakt het gericht kijken (fixeren) voor hem moeilijk, en voor ons is het niet altijd duidelijk of hij iets ziet.

  Lees meer

  RUBRIEK: Columns | THEMA: , ,

 • KiesBeter tv: ‘Leven met een gehandicapt kind’

  Gepubliceerd op: 04 oktober 2013

  Deze aflevering gaat over ouders met een gehandicapt kind en hun gezinsleven. In Nederland heeft ruim 10% van de kinderen en jongeren een handicap. Gelukkig zijn er diverse instanties die je hiermee kunnen helpen. Aan bod komt welke keuzes er zijn op het gebied van zorg, wonen, dagbesteding en financiering. Er worden 3 stellen gevolgd. Bekijk hier […]

  Lees meer

  RUBRIEK: Praktijk­voorbeelden | THEMA:

 • Het toverbaltheater

  Het Toverbaltheater organiseert steeds andere creatieve integratieprojecten. Het toverbaltheater houdt van het toveren van kleine waardevolle momenten. De blik van verstandhouding tussen de speler van het Toverbaltheater en het kind, het applaus en het glunderen na afloop, de ontroering van de kijker. Het Toverbaltheater heeft een theaterzaal voor de drama-, muziek- en zanglessen. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor theatervoorstellingen en workshops. Daarnaast zijn er diverse workshopruimtes voor beeldende lessen en het maken van decors en kleding.

  Lees meer

  RUBRIEK: Links | THEMA: , , ,

 • Oproep: Spreekbeurten en boekjes over EMB in de klas

  Gepubliceerd op: 29 maart 2013 - door: Platform EMG

  Op onze website staan geen voorbeelden van spreekbeurten van broers en zussen van kinderen met EMB. Heb je een spreekbeurt of ga je er één houden, wil je deze dan ook opsturen naar info@emgplatform.nl. Misschien kan het boekje Mijn zusje is gehendiekept je helpen bij spreekbeurten. Ken jij andere boekjes die kunnen helpen bij een spreekbeurt of beeldvorming voor kinderen? Wij horen het graag.

  Lees meer

  RUBRIEK: Nieuws | THEMA: ,

 • Beweegmethode: De kracht van eenvoud

  Gepubliceerd op: 29 maart 2013

  Astrid Cornelissen, bewegingsagoog van Cello, ontwikkelde een beweegmethode die de ontwikkeling van mensen met een ernstig meervoudige beperking op een simpele, maar doordachte manier bevordert onder het motto ‘de kracht van eenvoud’.

  Lees meer

  RUBRIEK: Praktijk­voorbeelden | THEMA: , ,

Steun het Platform EMG en word ook donateur!