Nieuw prentenboek legt uit wat ‘gehendiekept’ is

Gepubliceerd op: 07 maart 2012

“Mama waarom zit dat meisje in een rolstoel?” Dit is een vraag die je jonge kinderen vaak hoort stellen. Hoe leg je dit dan uit aan je kind? Marie-José Schelvis, zelf moeder van een dochter met een handicap, schreef hiervoor een prentenboek. Een deel van de opbrengst doneert zij aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Op 10 maart wordt het eerste exemplaar ‘Mijn zusje is gehendiekept’ overhandigd aan acteur Peter Faber.

Cover Prentenboek "Gehendikept"Marie-José Schelvis is moeder van een tweeling van 4 jaar. Een van de twee dochters heeft een handicap. Om haar dochter zonder handicap uit te kunnen leggen wat dat nu eigenlijk is, gehandicapt zijn heeft Marie-José het prentenboek geschreven. Daarmee wil zij duidelijk maken dat kinderen die er anders uitzien niet eng of raar zijn. Heel veel ouders van gehandicapte kinderen blijken zo’n boek nodig te vinden. Reden voor Marie-José om het boek op de markt te brengen.

Steun NSGK

Van elk verkocht boek gaat er 1 euro naar NSGK. Marie-Jose; “NSGK doet geweldige dingen voor mijn dochter en haar vriendjes. Om te zorgen dat NSGK dit ook voor meer kinderen kan doen wil ik ze hiermee steunen”. Kinderen en jongeren met een handicap willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Dat kan, maar daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn!

Lancering

De lancering van het boek is op zaterdag 10 maart 2012 om 15.00 uur in de Waterkantzaal van het restaurant Graan voor Visch in Velsen-Zuid. Bij deze lancering zal het eerste exemplaar aan Peter Faber uitgereikt worden. Marie-José: “Peter Faber heeft het voorwoord geschreven omdat mijn dochtertje dol is op zijn verhalen en hij mij geïnspireerd heeft om door te zetten met mijn boek”. Bij de overhandiging zullen ook de twee hoofdpersonen uit het boek, Marie-José’s dochters, aanwezig zijn.

Benieuwd geworden naar het prentenboek van Marie-Jose Schelvis? Koop dan nu een exemplaar en steun kinderen met een handicap! De boeken zijn te bestellen via haar website www.bentelin.nl.

Auteur(s): Schelvis, Marie-José
Jaar van uitgave: 2012

Steun het Platform EMG en word ook donateur!