Klein kijken, Groot kiezen

Gepubliceerd op: 18 juli 2012

Project ter invoering van het ondersteuningsprogramma voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. 2003 – 2006. Evaluatieverslag. 

Uitgangspunt van het ondersteuningsprogramma voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen volgens de methode van Prof. C. Vlaskamp, is dat ook mensen met ernstige meervoudige beperkingen zinvolle relaties met anderen kunnen onderhouden. Doel van het ondersteuningsprogramma is mensen meer invloed op hun leven te laten uitoefenen zodat de kwaliteit van hun leven toeneemt.

Klein kijken, groot kiezen
Eind 2003 is Het Raamwerk met medewerking van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) gestart met het project Klein kijken, Groot kiezen, een intensief en over meerdere jaren uitgespreid project. Doel van het project is de invoering van het ondersteuningsprogramma voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen binnen Stichting Het Raamwerk in Noordwijkerhout.

Deze methode is tussen 2003-2006 bij een aantal cliënten met ernstig meervoudige beperkingen van Het Raamwerk ingevoerd. In dit evaluatieverslag worden de ervaringen en resultaten beschreven van dit project.

Auteur(s): Doornekamp, K. & Wikkerman, C.
Jaar van uitgave: 2006
Uitgegeven door: Noordwijkerhout: Het Raamwerk

Steun het Platform EMG en word ook donateur!