Kijkhuis 1

Gepubliceerd op: 24 februari 2013

KLOS-TV, een kleine omroepstichting, heeft een cd ontwikkeld met beelden die aantrekkelijk en prikkelend zijn voor kleine kinderen. Het idee is gebaseerd op beelden uit de zogenaamde Würzburgserie uit de jaren ’70 / ’80 en ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van Bartimeus en Visio en in België KI Spermalie en Ganspoel.

Stimuleringsprogramma voor kinderen met ernstige visuele beperking. Kijkhuis 1 cd is bestemd voor heel jonge kinderen van 0–2,5 jaar. Door een selectie van de beelden op een usb-stick fotolijstje, een labtop, tablet of digitaal fotolijstje te zetten is het mogelijk om het samen met het kind te trainen.

Doelstelling
Voor kinderen met een visuele beperking is het van groot belang om het gebruik van de visus zoveel mogelijk te stimuleren. Het kind leert te focussen, plezier te hebben in het kijken en optimaal gebruik te maken van het resterend gezichtsvermogen.  Aangezien het ‘zicht’ bij jonge kinderen zich nog kan ontwikkelen tot en met het 4e levensjaar, is het zaak om van alles te verzinnen wat de aandacht van deze kinderen kan trekken. Door de visuele inspanning om de beelden in hun beweging te volgen, ontwikkelen de kinderen hun gezichtsvermogen.

Jaar van uitgave: 2013
Uitgegeven door: KLOS-TV

Steun het Platform EMG en word ook donateur!