DVD voor meervoudig gehandicapte kinderen

Gepubliceerd op: 26 november 2013

Twee moeders van een ernstig meervoudig gehandicapt kind (uit Zeeland en Zeist) hebben samen een DVD gemaakt, speciaal voor deze doelgroep. Dinsdag 26 november is de DVD officieel gelanceerd op OPD Int Corenvelt in Veghel.

De opnamen voor deze DVD zijn gemaakt door Jolanda Rutten (Moeder van Daan). De moeder van Bart (Klaaske Kamp) speelt het belevingstheater dat op Orthopedisch Dagcentrum Int Corenvelt in Veghel is opgenomen. Dit is het dagcentrum waar Daan naar ‘school’ gaat. De DVD is gebaseerd op een verhaal van ‘Koos de Cavia’, een verhaal in de vorm van een prentenboek dat op de DVD voorgelezen wordt terwijl de prenten ‘tot leven komen’.

Daarnaast wordt er op de DVD gespeeld met de poppen die voorkomen in het verhaal. De gehandicapte kinderen worden op deze manier ‘meegenomen’ in het verhaal door nog eens extra te ‘spelen’ met het verhaal.

Als hoogtepunt op de DVD staat het ‘belevingstheater’ over Koos. Dit is een voorstelling van Klaaske Kamp van de Stichting Feest op Wielen die ook gebaseerd is op datzelfde prentenboek van Koos de Cavia. Dus hier komt het hele verhaal nog eens voorbij met live muziek en liedjes die speciaal voor dit verhaal geschreven zijn.Tijdens deze presentatie waren beide moeders aanwezig. Klaaske speelde live nog een paar liedjes en Jolanda heeft een gedeelte van de DVD op een groot scherm getoond. De kinderen die in de DVD voorkomen waren daarbij aanwezig.

(Klik)

Publicatie type:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!