De geluidenbank

Gepubliceerd op: 15 augustus 2012

De Geluidenbank is een normale maar wel spectaculaire zitbank. De op het oog eenvoudige bank is vrijwel onzichtbaar voorzien van een computer, innovatieve geluidstoepassingen en meer moderne snufjes en gadgets, zoals een webcam, Wii controller, speakers, trilplaten en een RFID-lezer. De Geluidenbank biedt moderne technologie verstopt in een gewone bank en met een eenvoudige bediening. De bank reageert door middel van geluid en trillingen op objecten die je erbij in de buurt houdt en bewegingen die je maakt als je erop zit.

Voor wie is de bank bedoeld
De bank is in eerste instantie gemaakt voor mensen met een visuele en verstandelijke handicap bij Bartimeus in Doorn en heeft als doel hun belevingswereld op een onderzoekende manier te vergroten. Hij kan ook worden gebruikt om verhaaltjes of gedichten voor te lezen met ondersteunend geluid.

De innovatieve technische toepassingen achter de bank zijn ontwikkeld door medewerkers van stichting Accessibility en Bartimeus in samenwerking met studenten en oud studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (faculteit Kunst Media en Technologie).

Waar is de bank verkrijgbaar?
De geluidenbank is in drie varianten beschikbaar. Bestelling en meer informatie kun je krijgen van Eric Velleman bij stichting Accessibility. Kijk hier voor meer informatie.

Uitgegeven door: Stichting Accessibility

Steun het Platform EMG en word ook donateur!