BOEK: INZICHT Transformatie van de dienstverlening

Gepubliceerd op: 17 maart 2015

Handvatten om mensen in hun kracht te zetten
Het stimuleren en ontwikkelen van de eigen vermogens en krachten van mensen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe wet- en regelgeving (Wmo, Participatiewet, nieuwe Jeugdwet) in de zorg die nu geïmplementeerd wordt. En dat is niet voor niets. Investeren in de eigen mogelijkheden van hulpvragende mensen vermindert duurzaam de vraag om hulp. Maar hoe doe je dat? Hoe zet je mensen in hun kracht? Daarover gaat het boek INZICHT Transformatie van de dienstverlener.

inzicht-boek-image

Van zelfinzicht…
In deel 1 stellen de auteurs vragen aan de lezer. Die vragen gaan over bewustwording en luisteren naar je innerlijke stem. Waar liggen jouw talenten, jouw potentieel en wat beroert jou ten diepste? Want pas als je weet wat jou beweegt, kun je ook contact maken met wat de ander beweegt.

… naar handelen 
Het ‘INZICHT’ uit deel 1 vertalen de auteurs naar de nieuwe dienstverlening in deel 2. Dit is een dienstverlening vanuit een nieuwe visie en waarden, gericht op onder meer gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid met nieuwe attituden en technieken. Zo leert de lezer via kanteltechnieken zoals ‘omdenken’ ook werkelijk om samen met de hulpvrager in beweging te komen.

Doelgroep 
De auteurs richten zich tot iedereen die, op welk werkniveau dan ook, vorm en inhoud geeft aan de nieuwe dienstverlening.

Over de auteurs
Gitty Scholten en Martin Schuurman zijn de auteurs van INZICHT – Transformatie van de dienstverlening. Scholten is de grondlegger van de INVRA-competentielijst en de methodiek Op eigen benen die in tientallen organisaties en instellingen gebruikt wordt. Dr. Martin Schuurman heeft een eigen bureau voor onderzoek en advies, Kalliope Consult. Met dit bureau ondersteunt hij organisaties in de zorg aan mensen met beperkingen in kennisverwerving en beleidsvorming. Eerder schreven Scholten en Schuurman samen de succesvolle boeken ‘Eigenwaarde’ en ‘Op eigen benen’.

Scholten, Gitty & Schuurman, Martin, INZICHT. Transformatie van de dienstverlening. Bureau Invra, Wezep, 2015, 206 pagina’s. ISBN 978-90-813012-0-6. Prijs € 25,00 (excl. verzendkosten).
Te bestellen via www.invra.nl

Klik Boek Inzicht om een inleiding van het boek te lezen.

Auteur(s): Scholten, Gitty & Schuurman, Martin
Jaar van uitgave: 2015
Uitgegeven door: Bureau Invra

Steun het Platform EMG en word ook donateur!