Publicaties en Materialen Organisatie: Overig

U vindt hier een overzicht van publicaties en materialen. U kunt hierboven een selectie maken door een organisatie te kiezen. U kunt het overzicht beperken of uitbreiden door hieronder te kiezen voor een specifiek publicatietype. De lijst is alfabetisch gerangschikt op titel. U kunt ook kiezen voor een rangschikking op auteur of jaar van uitgave. Met 'oplopend' en 'aflopend' kunt u de volgorde beinvloeden.

Organisatie:
Toon:
Sorteer op:
Sorteer richting:
 • Boek: Active Support

  Gepubliceerd op: 27 mei 2014

  Half juni 2014 verschijnt het boek ‘Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking’ door Martin de Vor bij uitgeverij Van Gorcum.

  Lees meer
 • Publicatie over Innovatie in de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen

  Gepubliceerd op: 24 april 2014

  Met de ‘Publicatie over Innovatie in de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen’ willen Martin Schuurman en Suzanne Verheijden organisaties in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen inspireren en aanzetten tot innovatie en laten zien dat innovatie een proces is dat je kunt sturen en regisseren.

  Lees meer
 • Besluitvorming in de laatste levensfase van mensen met een verstandelijke beperking

  Gepubliceerd op: 11 maart 2014

  Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) brengt een ‘handreiking’ voor zorgverleners uit over besluitvorming in de laatste levensfase van mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • The process of end-of-life decisions

  Gepubliceerd op: 11 maart 2014

  Annemieke Wagemans promoveerde in november 2013 aan de Universiteit van Maastricht met haar proefschrift “The process of end-of-life decisions regarding people with intellectual disabilities”. Zij bestudeerde verschillende casussen waarin een beslissing rond het levenseinde van een persoon met verstandelijke beperkingen was genomen.

  Lees meer
 • Productbeschrijving van muziek: Spelen, Leren, Communiceren

  Gepubliceerd op: 18 februari 2014

  Muziektherapie voor mensen met een ernstige meervoudige beperking ter bevordering en stimulering van zelfexpressie en communicatie, waarbij ook de communicatie partners worden betrokken. Als opdracht binnen de opleiding Master of Arts Therapy aan de Hogeschool Zuyd (2011) is dit product tot stand gekomen. Download hier het complete product.

  Lees meer
 • Scoliose bij kinderen met EMB

  Gepubliceerd op: 23 januari 2014

  Bekijk hier de folder: ‘Scoliose bij kinderen met EMB’. Deze folder geeft informatie over en richtlijnen voor het observeren en behandelen van een scoliose bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

  Lees meer
 • De Competentiebox

  Gepubliceerd op: 12 januari 2014

  De laatste jaren zijn er diverse competentieprofielen ontwikkeld voor beroepskrachten in het primaire proces van de gehandicaptenzorg. In 2009 heeft de VGN alle profielen verzameld in één competentiebox. Download hier het Competentieprofiel EMB

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!