Publicaties en Materialen Organisatie: Ipse de Bruggen

U vindt hier een overzicht van publicaties en materialen. U kunt hierboven een selectie maken door een organisatie te kiezen. U kunt het overzicht beperken of uitbreiden door hieronder te kiezen voor een specifiek publicatietype. De lijst is alfabetisch gerangschikt op titel. U kunt ook kiezen voor een rangschikking op auteur of jaar van uitgave. Met 'oplopend' en 'aflopend' kunt u de volgorde beinvloeden.

Organisatie:
Toon:
Sorteer op:
Sorteer richting:
 • Ipse de Bruggen: optimale incontinentiezorg door innoveren

  Gepubliceerd op: 13 augustus 2013

  Ipse de Bruggen zoekt continu naar manieren om de kwaliteit van de zorg voor mensen met een beperking (EMG/EMB) te verbeteren. Zo ook op het gebied van de incontinentiezorg. Zo komen zij met de innovatie: Sensotive. Het resultaat? Een verbetering van de kwaliteit van de incontinentiezorg en een vermindering van de directe en indirecte lasten.

  Lees meer
 • Verbetering van de zorg voor kinderen met EMB door middel van het MOVE-curriculum.

  Gepubliceerd op: 08 augustus 2012

  De MOVE (oorspronkelijk uit Amerika; Mobility Opportunities Via Eduction) methode gaat ervan uit dat het belangrijk is om kinderen met een ernstige meervoudige beperking zoveel mogelijk te laten bewegen, ongeacht hun beperkingen.

  Lees meer
 • Genieten van heerlijke geuren

  Gepubliceerd op: 23 april 2012

  Voor mensen die bijna niets kunnen, is de maaltijd nóg belangrijker. Zeker als het gaat om cliënten die ernstig meervoudig gehandicapt zijn. Op landgoed Ursula in Nieuwveen zijn diverse aanpassingen doorgevoerd waardoor deze cliënten meer genoegen beleven aan de maaltijd. Aroma’s en een ander ‘maalbeleid’ dragen hier aan bij. Lees hier het artikel.

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!