Publicaties en Materialen Publicatietype: Film, DVD, CD-rom

U vindt hier een overzicht van publicaties en materialen. U kunt hierboven een selectie maken door een organisatie te kiezen. U kunt het overzicht beperken of uitbreiden door hieronder te kiezen voor een specifiek publicatietype. De lijst is alfabetisch gerangschikt op titel. U kunt ook kiezen voor een rangschikking op auteur of jaar van uitgave. Met 'oplopend' en 'aflopend' kunt u de volgorde beinvloeden.

Organisatie:
Toon:
Sorteer op:
Sorteer richting:
 • Impressie symposium Stichting Omega; ”Help mijn kind wordt volwassen”.

  Gepubliceerd op: 04 april 2014

  Op 10 december 2013 organiseerde Stichting Omega het symposium: ‘Help mijn kind wordt volwassen’ in het AMC. Het symoosium werd gehouden ter ere van het 30 jarig bestaan van de organisatie. Bekijk hier een impressie van het sumposium.

  Lees meer
 • Voorbeeld van ‘zorgen voor, naar zorgen dat’

  Gepubliceerd op: 01 april 2014

  In dit prachtige fragment van de film over Ray Charles wordt mooi weergegeven hoe te komen van “zorgen voor, naar zorgen dat”.

  Lees meer
 • Beleven in muziek (Bim)

  Gepubliceerd op: 16 december 2013

  Muziek vertalen in een lichaamsgebonden ervaring. Dat is de kracht van Beleven in muziek (Bim), waarbij je mensen met ernstige beperkingen helpt de muziek te voelen in hun lijf. Bekijk hier de films van de Bim – activiteiten.

  Lees meer
 • DVD voor meervoudig gehandicapte kinderen

  Gepubliceerd op: 26 november 2013

  Twee moeders van een ernstig meervoudig gehandicapt (EMG) kind (uit Zeeland en Zeist) hebben samen een DVD gemaakt, speciaal voor deze doelgroep. Dinsdag 26 november is de DVD officieel gelanceerd op OPD Int Corenvelt in Veghel.

  Lees meer
 • Kiesbeter: Leven met een gehandicapt kind

  Gepubliceerd op: 15 augustus 2013

  Bekijk hier het filmpje van Kies Beter. Het gaat over ouders met een gehandicapt kind en hun gezinsleven. In Nederland heeft ruim 10% van de kinderen en jongeren een handicap.

  Lees meer
 • Kijkhuis 1

  Gepubliceerd op: 24 februari 2013

  Stimuleringsprogramma voor kinderen met ernstige visuele beperking. Kijkhuis 1 cd is bestemd voor heel jonge kinderen van 0–2,5 jaar. Deze cd bevat beelden die aantrekkelijk en prikkelend zijn voor kleine kinderen. Door een selectie van de beelden op een usb-stick fotolijstje, een labtop, tablet of digitaal fotolijstje te zetten is het mogelijk om het samen met het kind te trainen.

  Lees meer
 • Wie kan spelen is een gelukkig mens

  Gepubliceerd op: 15 januari 2013

  In de film ‘Spelenderwijs spelen’, spelontwikkeling bij kinderen met een beperking’ wordt stap voor stap getoond hoe spelontwikkeling verloopt bij kinderen. En vervolgens hoe je diezelfde ontwikkeling kunt stimuleren en uitlokken bij kinderen en volwassenen met beperkingen.

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!