Publicaties en Materialen

U vindt hier een overzicht van publicaties en materialen. U kunt hierboven een selectie maken door een organisatie te kiezen. U kunt het overzicht beperken of uitbreiden door hieronder te kiezen voor een specifiek publicatietype. De lijst is alfabetisch gerangschikt op titel. U kunt ook kiezen voor een rangschikking op auteur of jaar van uitgave. Met 'oplopend' en 'aflopend' kunt u de volgorde beinvloeden.

Organisatie:
Toon:
Sorteer op:
Sorteer richting:
 • Zorg in ziekenhuizen aan mensen met een (complexe) verstandelijke en/of lichamelijke beperking

  Gepubliceerd op: 03 augustus 2020

  “De internist zag dat hij niet standaard was en dat hij geen standaard verzorging nodig had. Het is dus heel persoonsafhankelijk welke arts je treft.’ Een vader over de zorg in het ziekenhuis aan zijn zoon met een lichamelijke beperking. Volgens patiënten, ouders en naasten is het meest prominente probleem dat de zorg bij opname […]

  Lees meer
 • A Need for a Taxonomy for Profound Intellectual and Multiple Disabilities

  Gepubliceerd op: 11 oktober 2018

  There is extensive discussion on the quality of education and support for individuals with profound intellectual and multiple disabilities (PIMD) in relation to inclusion and full citizenship. The discussions are complicated because of differences or lack of clarity in the description of the variations and types of PIMD.

  Lees meer
 • Kwaliteit van leven bij mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen

  Gepubliceerd op: 19 februari 2018

  Dit project doet onderzoek naar het bepalen van kwaliteit van leven (QoL) bij kinderen en volwassenen met aangeboren ernstige of zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (PIMD). Bij deze groep is het extreem moeilijk de kwaliteit van leven te bepalen vanwege hun onvermogen tot praten en het moeilijk interpreteren van hun gedrag.

  Lees meer
 • EMB in het vizier

  Gepubliceerd op: 13 december 2017

  Hoe delen organisaties hun kennis over de ondersteuning van mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)? In 2017 is hier in het project ‘EMB in het vizier’ onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport ‘EMB in het vizier’. ‘EMB in het vizier’ is een samenwerking tussen het Kennisplein Gehandicaptensector en het Platform EMG in opdracht van ZonMw.

  Lees meer
 • Een kind met kansen

  Gepubliceerd op: 29 november 2015

  De zoektocht van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon Een aangrijpend verhaal van een betrokken en gedreven moeder die laat zien dat de zorg voor kwetsbare kinderen beter kan en moet.

  Lees meer
 • Publicatie over VN-Verdrag en onderzoek

  Gepubliceerd op: 01 augustus 2015

  Naar verwachting zal eind 2015 het ‘VN-Verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap’ door Nederland worden geratificeerd. Dit Verdrag geeft de Nederlandse Staat allerlei verplichtingen, waaronder die tot het uitvoeren van onderzoek. Download hier de publicatie over VN-Verdrag en onderzoek.

  Lees meer
 • Presentaties Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers 2015

  Gepubliceerd op: 18 juli 2015

  Op maandag 23 november 2015 werd vanuit de Kenniskringen EMB gedragsdeskundigen voor de vierde maal de ‘Landelijke dag EMB voor gedragsdeskundigen en onderzoekers’ georganiseerd. De titel van dit jaar was: ‘Wetenschap en praktijk in beeld’. Bekijk hier de presentaties die deze dag gehouden zijn.

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!