Praktijk­voorbeelden

Het Platform EMG signaleert voorbeelden uit de praktijk die opvallen door succes, orginaliteit of vernieuwing (good practices). Op deze pagina vindt u een aantal voorbeelden. U kunt ook zelf naar meer voorbeelden zoeken in de website met de bij de voorbeelden vermelde thema’s en tags. Kent u mooie praktijkvoorbeelden die bijdragen aan de kwaliteit van zorg voor mensen met EMB? Meld ze ons: info@emgplatform.nl

 • Zindelijkheid bij kinderen met een visuele en meervoudige beperking

  Gepubliceerd op: 06 maart 2015

  Visio De Heukelom biedt wonen en dagbesteding aan kinderen en jongeren met een visuele en meervoudige beperking. Levensgeluk, ontplooiing en participatie staan centraal. Naast expertise op het gebied van visueel functioneren in relatie tot activiteiten in het dagelijks leven wordt hier ook aandacht besteed aan vaardigheden zoals de zindelijkheid.

  Lees meer
 • Woonlocatie Gemiva SVG Groep

  Gepubliceerd op: 08 augustus 2014

  Gemiva-SVG Groep heeft in november 2013 woonlocatie Schouwenhof aan de Abraham Kuijperweg in Dordrecht in gebruik genomen. In deze nieuwe woonlocatie is plaats voor achttien volwassenen mensen met een verstandelijke handicap en voor twaalf volwassen mensen met een meervoudige handicap.

  Lees meer
 • KDC de Blauwe Vogel, Soest

  Gepubliceerd op: 08 augustus 2014

  Nieuwbouw voor een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen en tieners met EMB is gerealiseerd in 2011. Amerpoort ondersteunt 2200 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Van jong tot oud, van licht tot ernstig en meervoudig beperkt.

  Lees meer
 • ICT als onderdeel van zintuiglijke zinvolle dagbesteding aan cliënten met een zeer ernstige meervoudige beperking

  Gepubliceerd op: 27 mei 2014

  SWZ Zonhove heeft een nieuw product ontwikkeld. Door het toepassen van computertechnieken kan een zinvolle dagbesteding worden geboden aan cliënten met een (Z)(E)MB en daarmee wordt mede inhoud gegeven aan de kwaliteit van bestaan. Ze beogen (door de resultaten op een zeer zorg intensieve groep) de drempel te verlagen om ICT in te zetten.

  Lees meer
 • Video Interactie Begeleiding verbetert contact ouders met te vroeg geboren kind

  Gepubliceerd op: 14 mei 2014

  Vaders en moeders van te vroeg geboren baby’s hebben baat bij het bekijken van video’s van hun eigen omgang met de baby. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Anneke Tooten aan Tilburg University. Ook geeft het proefschrift richtlijnen voor de ondersteuning van ouders.

  Lees meer
 • Hoe kan dat nou, kinderen met een beperking in een gewone klas?

  Gepubliceerd op: 25 maart 2014

  Bekijk hier verschillende voorbeelden van kinderen met een (ernstig) meervoudige beperking (EMB) die meedoen in de klas.

  Lees meer
 • Omega Kenniscentrum

  Gepubliceerd op: 17 februari 2014

  Kenniscentrum zijn betekent voor Omega: de meest recente kennis in huis hebben over mcg-kinderen en -volwassenen. Zo doet Omega regelmatig mee aan wetenschappelijke onderzoeken van verschillende Universiteiten in het land.

  Lees meer
Thema:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!