OJKO-project

Aan de Onderzoekseenheid Gezins-en Orthopedagogiek van de KU Leuven werd recent het OJKO-project opgestart, in samenwerking met RU Groningen. Het OJKO-project is een longitudinaal onderzoek, onder leiding van Prof. dr. Bea Maes, waarin men de ontwikkeling van jonge kinderen met een grote ontwikkelingsvertraging wil opvolgen.

Kindontwikkeling
Over een periode van 2 jaar zal men halfjaarlijks de kindontwikkeling in beeld brengen. Hierbij zal men aandacht besteden aan zowel de globale kindontwikkeling, als aan de motorische, sociaal-emotionele en communicatieve ontwikkeling van deze kinderen. De onderzoekers zullen ook het effect van directe omgevingsinvloeden zoals gezinsfactoren, hulpverlening en therapie op de kindontwikkeling onderzoeken.

Onderzoek
Dit onderzoek zal meer inzicht geven in het ontwikkelingsverloop van kinderen met een grote ontwikkelingsvertraging en belangrijke mijlpalen in hun ontwikkeling. Deze informatie kan ouders en hulpverleners helpen om de ontwikkeling van deze kinderen optimaal op te volgen en te stimuleren.

De instapperiode van het onderzoek loopt van januari 2014 – december 2014. Kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar oud en met een grote ontwikkelingsvertraging kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Meer informatie
Ouders en voorzieningen die geïnteresseerd zijn in dit onderzoek, kunnen een kijkje nemen op de OJKO-website en/of u kunt een e-mail sturen. Klik hier om de officiele folder van OJKO te bekijken. De onderzoekers helpen u dan zo snel mogelijk verder.

OJKO

Steun het Platform EMG en word ook donateur!