Overige afgeronde projecten

 • Verbeter, vereenvoudig en integreer het persoonsgebonden budget

  Gepubliceerd op: 11 juni 2012

  Behoud het persoonsgebonden budget, verbeter, vereenvoudig en integreer het. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen in het net verschenen onderzoek ‘Persoonsgebonden budget, eigen regie en empowerment’.

  Lees meer
 • Beleef het mee, evenement voor EMB!

  Gepubliceerd op: 16 juli 2012

  In 2008 heeft Frion het evenement ‘Beleef het mee’ georganiseerd. Cliënten met ernstige en meervoudige beperkingen konden tijdens dit evenement kennismaken met bijzondere belevenissen en ervaringen. Dit werd gehouden in verschillende organisaties van Carante Groep. Frion beet het spits af met drie feestelijke dagen op de locatie IJsselbolder. Tijdens het evenement was er aandacht voor het kleine, activiteiten stonden […]

  Lees meer
 • Promotie-onderzoek naar behandeling voor slaapstoornissen bij verstandelijk gehandicapten

  Gepubliceerd op: 21 september 2012

  Drs. Wiebe Braam is als arts verstandelijk gehandicapten (AVG), werkzaam bij ’s Heeren Loo en verbonden aan het Gouverneur Kremers Centrum van de Universiteit Maastricht en het academisch ziekenhuis Maastricht. ’s Heeren Loo biedt op verschillende plekken in Nederland ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Braam hoopt op 29 september te promoveren aan de Universiteit Maastricht.

  Lees meer
 • Onderzoek naar tevredenheid ouders en wettelijk vertegenwoordigers over de zorg

  Gepubliceerd op: 16 augustus 2012

  Onderzoek naar het oordeel van ouders/wettelijk vertegenwoordiger ten aanzien van de zorg aan hun kind/familielid met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking

  Lees meer
 • Optimaliseren participatie en fitheid bij mensen met ZEVMB

  Gepubliceerd op: 21 september 2012

  Gezondheid en fitheid hangen met elkaar samen. Bij een goede fitheid nemen gezondheidsrisico’s af en wordt een gevoel van welbehagen ervaren. Fysieke fitheid is het vermogen om fysieke activiteit uit te voeren en is afhankelijk van verschillende factoren.

  Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!