Vita Motion voor de EMB/EMG zorg

Gepubliceerd op: 18 maart 2014 - door: Platform EMG

Vita Therapeutic Motion Simulation wordt sinds 2010 gebruikt bij Philadelphia voor de behandeling van ernstig meervoudig complex gehandicapten. Inmiddels zijn er flink wat instellingen, die enthousiast gebruik maken van het Vita TMS om de kwaliteit van leven van hun cliënten te verbeteren en de kosten van de zorg te verlagen.

Vita Care TMS is opzoek naar wetenschappers
Vita Care TMS wil graag in contact komen met wetenschappers met affiniteit voor de medische, financiële en maatschappelijke aspecten die hiermee gemoeid zijn om een wetenschappelijk implementatie plan uit te werken.

Voor organisaties is het van belang om de mogelijkheden van Vita Motion volledig te kunnen benutten. Daartoe moet vanaf het begin een brede implementatie worden nagestreefd. Klik hier voor de volledige brochure, hierin wordt nader ingegaan op het ontstaan en de ontwikkeling van Vita Motion.

Interesse; neem dan contact op met Herbert Krakauer van Vita Care TMS. T 0651645099 of stuur een e-mail .

Krachtige psychosomatische interventie
Vita Motion is inmiddels uitgegroeid tot een krachtige psychosomatische interventie die breed kan worden ingezet. Op ingenieuze wijze wordt gebruik gemaakt van passief bewegen wat een aantal direct en duidelijk waarneembaar effecten heeft op de gebruikers:

  •  Plezier en beter humeur,
  •  Toename cognitie, alertheid en participatie bereidheid,
  •  Afname van spasticitiet,
  •  Betere (romp)stabiliteit,
  •  Stimulatie bloedsomloop,
  •  Sputummobilisatie en betere stoelgang.

Om een organisatie ten volle te kunnen laten profiteren van de mogelijkheden van Vita Motion is een brede implementatie van belang. Hiervoor zou een wetenschappelijk implementatie plan voor de gebruikers moeten worden uitgewerkt, dat een integrale en interdiciplinaire aanpak faciliteert.

Disciplines en partijen die bij de implementatie betrokken kunnen worden
De disciplines en partijen die bij de implementatie van Vita Motion betrokken kunnen worden zijn fysio-, ergo- en SI- en muziektherapeuten, artsen en verpleegkundigen, (financiële) managers, HR managers, facilitaire diensten, ouderraden etc.

5618_Balancer_Persoon

Steun het Platform EMG en word ook donateur!