Training: Pijn bij mensen met EMB

Gepubliceerd op: 02 januari 2019 - door: Platform EMG

Tijdens deze training doen de cursisten kennis op over pijn bij mensen met een verstandelijke beperking in het algemeen en bij mensen met EMB in het bijzonder. Cursisten leren aan de hand van vragenlijsten pijn te signaleren bij mensen met EMB. Ook leren cursisten een plan van aanpak op te stellen voor pijnsignalering bij hun kind/cliënt.

Doelen:
* Deelnemers zijn op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke kennis rondom pijn bij mensen met EMB.
* Deelnemers hebben kennis van de multidisciplinaire richtlijn “Signaleren van pijn bij mensen met een verstandelijke beperking”.
* Deelnemers hebben kennis van de verschillende pijninstrumenten.
* Deelnemers zijn in staat pijn bij hun eigen kind/cliënt met EMB te signaleren.
* Deelnemers zijn in staat een plan van aanpak ten behoeve van pijnsignalering bij hun kind/cliënt met EMB op te stellen.

Voor wie: Begeleiders, therapeuten, gedragswetenschappers en ouders.

Inhoud:
Tijdens de training wordt uitgebreid stil gestaan bij wetenschappelijke kennis over pijn, de richtlijn voor pijnsignalering en instrumenten die pijn meten. Daarnaast wordt aan de hand van beeldmateriaal en een pijninstrument (POSAID) uitvoerig geoefend in het signaleren van pijn bij mensen met EMB. Ook wordt aandacht besteed aan het opstellen van een plan van aanpak voor pijnsignalering bij een specifiek kind/cliënt met EMB. Hierdoor zijn de cursisten in staat het geleerde tijdens de training direct toe te passen in de praktijk.

Docenten: Petra Poppes en Suzanne Jansen.
Locatie: Berkenweg 11, Amersfoort.
Data: 15 april 2019
Studiebelasting: 7 uur training.
Groepsgrootte: Maximaal 15.

Prijs: €245,- incl. BTW, lunch en certificaat

Op de website https://expertisecentrumemb.sheerenloo.nl staan ook andere trainingen. Het is mogelijk de training incompany te geven. Er wordt dan samen met de opdrachtgever een datum voor de training afgesproken.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!