Training: ‘natuurbeleving voor mensen met EMB’

Gepubliceerd op: 30 augustus 2014 - door: Platform EMG

Stichting Het Bewaarde Land organiseert in samenwerking met de Binckhorst een training ‘natuurbeleving’, speciaal gericht op de begeleiders van mensen met EMB. De training is gericht op natuurbeleving voor mensen met EMB.

Inhoud
Het doel van de training is het geven van handvatten om mensen met EMB de natuur intens te laten beleven. Tijdens de praktische scholing staat het zelf ervaren en beleven van de mogelijke vormen van natuurbeleving, en de wijze waarop deze kunnen worden ingezet, centraal.

Doelgroep
Deelname is enkel voor de begeleiders, familie, mantelzorgers en vrijwilligers, niet voor cliënten/bewoners.

Waar en wanneer
Zaterdag 30 augustus 2014 van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: De Binckhorst, in Rosmalen.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@hetbewaardeland.nl met daarin naam, e-mailadres, telefoonnummer en vermelding van Training EMB. Of via het aanmeldingsformulier op de website www.hetbewaardeland.nl/project-hooge-heide.

Het Bewaarde land
Het Bewaarde Land bestaat al sinds 1991. Op dit moment zijn er zeven locaties van Het Bewaarde Land in Nederland. Vier daarvan liggen in Noord-Brabant. De drie andere locaties liggen in Wassenaar (de oudste), Den Haag en in Baarn.

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen weer in contact brengt met de natuur. Het nodigt hen uit om samen op onderzoek te gaan. Niet door kennis, maar door beleving.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!