Top 10 inzendingen Jenneke van Veen-Verbeterprijs bekend

Gepubliceerd op: 30 augustus 2015 - door: Platform EMG

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft de tien beste inzendingen van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015 bekend gemaakt. Eind september zal de jury de drie genomineerden bekendmaken. Wie zich de winnaar van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015 mag noemen, wordt woensdag 25 november bekend. 

De tien beste inzendingen (op alfabetische volgorde): 

’s Heeren Loo – De Medisein app 
Een app die veilig medicatiegebruik door mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt.

ASVZ – Sociaal Netwerkdagen
Het uitbreiden en behouden van het sociaal netwerk, waarbij er inzet is vanuit de cliënten (met behulp van de begeleiders), maar waarbij de cliënten, de hele woongroep en de begeleiders steeds meer terug krijgen van het sociaal netwerk.

Bartiméus – Geleidelijnen binnen je eigen woning
Speciale geleidelijnen voor doofblinde cliënten, waardoor zij zich beter kunnen oriënteren op een aantal vaste routes (bijvoorbeeld in huis) en daardoor meer regie in het dagelijks leven hebben.

Cello – Zelfstandig wonen met Mpower
Een leerprogramma voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking voor het aanleren van praktische vaardigheden (de was doen, koken en schoonmaken). Mpower is een blended leerprogramma: in de praktijk oefenen wordt gecombineerd met oefenen en reflecteren op een website.

Cordaan – Moreel Kompas
Een instrument dat medewerkers ondersteunt bij het maken van een afweging bij een lastige kwestie.

Hersenz – Verder met hersenletsel
Een innovatief aanbod van ambulante behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase, vanuit een samenwerking van twaalf organisaties in de gehandicaptenzorg, verspreid over heel Nederland.

InteraktContour – Alle Eenheden Professioneel Gezond
Een instrument waarmee een woonteam op een eenvoudige en transparante wijze kan meten hoe de locatie scoort op zes thema’s: cliëntzorg, faciliteiten, financieel, proces, personeel en professioneel gedrag. Teams leren knelpunten te vertalen naar verbeteracties.

Middin – De Ontwikkelbibliotheek
Een tool om cliënten met een beperking te helpen ontwikkelen en zo mogelijk naar werk te begeleiden. In de online bibliotheek staan zo’n 700 ontwikkelkaarten- en opdrachten, waarmee begeleiders cliënten met een beperking gericht vaardigheden en gedrag aan kunnen leren.

Pameijer – Ik Boekje
Een app die informatie bevat over de manier waarop een kind of jongere met een meervoudige beperking zich emotioneel uit. Dat maakt het voor begeleiders en zorgverleners makkelijker om met cliënten te communiceren.

Sherpa – De nacht is om te slapen!
Een project waarbij de kwaliteit van bestaan wordt verbeterd door in te zetten op een ongestoorde nachtrust en kwalitatief goede slaap bij mensen met een verstandelijke beperking.

Uiterlijk eind september maakt de jury de drie genomineerden van de de Jenneke van Veen-Verbeterprijs bekend. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdagmiddag 25 november. Bij de uitreiking aanwezig zijn? Aanmelden kan via deze link.

Jenneke van Veen 
De Jenneke van Veen-Verbeterprijs is een initiatief van VGN, Ieder(in), ActiZ en LOC Zeggenschap in zorg. Zij hebben de prijs vernoemd naar Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

(VGN)

Steun het Platform EMG en word ook donateur!