Themaweek Enablin+ in Vlaanderen en Nederland

Gepubliceerd op: 02 mei 2016 - door: Platform EMG

Van 17 tot en met 21 mei 2016 organiseert Multiplus, expertisecentrum voor personen met ernstig meervoudige beperkingen van de KULeuven, in samenwerking met het Europese Enablin+ project, de Universiteit Antwerpen, de hogescholen AP en HoGent, De Lovie, Zevenbergen, en verschillende andere voorzieningen voor personen met meervoudige beperkingen, een themaweek ENABLIN+ rond de integratie van onderwijs en zorg voor kinderen en jongeren met complexe en intensieve ondersteuningsnoden.

Studiedag KULeuven 

Op dinsdag 17 mei 2016 vindt een studiedag plaats aan de KULeuven, in aanwezigheid van de ministers van Onderwijs en van Welzijn. Op woensdag, donderdag en vrijdag 18-20 mei zijn er workshops en bezoeken op diverse locaties in alle provincies in Vlaanderen en bezoeken in Nederland, met innovatieve methoden en modellen rond integratie zorg en onderwijs. Op donderdag 19 mei treedt orthopedagoog en artiest Ad Goos op met een poëtisch/muzikale avondvoorstelling in Hogeschool Gent en op zaterdag 21 mei zijn er case conferences i.s.m. de VVAG (Vlaamse Vereniging Artsen werkzaam en NVKVV in Het Veer, Sint-Niklaas.

Europese Enablin+ project

Deze themaweek kadert in het Europese Enablin+ project voor opleiding en training van personeel en ouders die te maken hebben met kinderen met ernstig meervoudige beperkingen, een project met de steun van het Life-Long-Learning Programma van de Europese Commissie.

Het project wordt door de UAntwerpen gecoördineerd en vindt plaats in 8 landen. Enablin+ Vlaanderen ging daarvoor een samenwerking aan met Multiplus, het expertisecentrum rond personen met EMB van de K. Universiteit Leuven, dat via informatieverspreiding, vorming en intervisie, en praktijkgericht onderzoek bijdraagt aan de kwaliteit van leven en de kwaliteit van onderwijs en ondersteuning aan de betreffende doelgroep.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om u in te schrijven voor de studiedag, workshops en/of werkbezoeken .

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!