Symposium ter ere van 50-jarig bestaan Driestroom-kinderdagcentrum Stijntje Buys

Gepubliceerd op: 19 februari 2016 - door: Platform EMG

Op maandag 25 januari kwamen zo’n 70 deelnemers bijeen voor een minisymposium getiteld ‘Onderwijs terug naar de zorg… Hoe?’ in het Nijmeegse DROOMvillaLux. 

Tijdens dit symposium gaven diverse specialisten van Driestroom en Stijntje Buys hun visie op passend onderwijs voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Tevens was er ruimte voor discussie met panelleden en deelnemers vanuit de zaal over de verhoudingen tussen zorg en onderwijs. Doordat er visies en ervaringen werden gedeeld vanuit zowel de zorgkant als de onderwijskant, gaf dit een levendige discussie.

Zo blijkt maar weer dat de dialoog tussen zorg en onderwijs van groot belang is. En deze dialoog kan overal plaatsvinden, zo ook bij het Platform EMG. Wij waren ook aanwezig op het symposium en maken nu graag van de gelegenheid gebruik om de kenniskring ‘Zorg en Onderwijs’ die actief is bij het Platform, onder de aandacht te brengen.

Op woensdag 9 maart komt deze groep weer bij elkaar aan de Oudlaan 5 in Utrecht, van 14.30 uur – 16.30 uur. We nodigen belangstellenden graag uit om deze middag met ons de dialoog te voeren over optimale samenwerking tussen zorg en onderwijs voor de doelgroep EMB.  

Mia Nijland
Coordinator Platform EMG

Steun het Platform EMG en word ook donateur!