Voorleesontbijt: Ruben van der Meer leest voor met plantenspuit en zaklamp

Gepubliceerd op: 19 januari 2015 - door: Platform EMG

Ruben van der Meer leest op bijzondere manier voor aan ernstig meervoudig beperkte kinderen tijdens de Nationale Voorleesdagen. 

Woensdag 21 januari 2015 om 10:00 uur leest Ruben van der Meer voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op Stichting Omega. Ruben is bekend van theater en televisie, onder andere de Lama’s. Stichting Omega is een uniek dagcentrum voor ernstig meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen in Amsterdam.

Ruben van der Meer kan zijn improvisatie en theatertalent volop benutten bij het voorlezen op Omega. Uitgerust met een koffer vol boerderijdieren, een plantenspuit en zaklamp leest hij deze ochtend voor uit het prentenboek “Boer Boris gaat naar zee”.

Ook kinderen met ernstig meervoudige beperkingen beleven plezier aan voorlezen, als er maar zintuiglijke prikkels aan te pas komen. Het gaat hierbij om méér dan gewoon voorlezen. Helemaal op maat gemaakt voor de kinderen van Omega door toevoeging van ruiken, voelen, zien en horen. De zintuiglijke prikkels zorgen ervoor dat er meer aandacht is voor het verhaal en de voorlezer. Het motiveert de kinderen om te reageren en leidt tot meer plezier en betrokkenheid.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Francis Doesburg of Nicolien Blokhuis via 020-6994225 of n.blokhuis@stichtingomega.nl.

(Omega)

Steun het Platform EMG en word ook donateur!