Persbericht: Opening vmbo-project voor kinderen met ernstig meervoudige handicaps

Gepubliceerd op: 25 augustus 2015 - door: Platform EMG

Klas op Wielen start 31 augustus met het eerste vmbo-project voor kinderen met ernstig meervoudige handicaps. Sinds 2011 ondersteunt de stichting Klas op Wielen in Alkmaar al diverse jonge kinderen met ernstig meervoudige handicaps bij een basisschool.  

Naast goede voorwaarden voor de zorgverlening aan deze kinderen zijn er door de huisvesting bij de basisschool ook goede voorwaarden voor inclusie. Kinderen met en zonder handicap komen elkaar dagelijks tegen, en spelen en leren met elkaar. Voor alle kinderen levert dit een belangrijke meerwaarde.

Universiteit van Groningen 
De Universiteit van Groningen gaat dit jaar uitgebreid onderzoek doen naar deze meerwaarde, voor beide groepen kinderen. In Nederland bestaan er inmiddels 10 van dergelijke “Klassen op Wielen” bij basisscholen, en er komen er dit jaar nog diverse bij.

Samenwerking Clusiuscollege 
Voor wat oudere kinderen met ernstig meervoudige handicaps is een dergelijke vormgeving nog niet gerealiseerd in Nederland. Vanaf 31 augustus komt daar in samenwerking met het Clusiuscollege verandering in. Voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar ontstaat er dan ook een prachtig zorg & leeraanbod. Bij het VMBO aan de Drechterwaard zijn er namelijk allerlei activiteiten en lessen waarbij mogelijkheden zijn om aan te sluiten en mee te beleven en te leren. Ook voor kinderen met ernstig meervoudige handicaps.

Opening op 26 augustus 2015 
Woensdagmiddag 26 augustus zal de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) de opening verrichten. De NSGK is
hoofdsponsor, en fervent voorstander van het bij elkaar brengen en houden van kinderen met en zonder handicap.

Enkele plekken beschikbaar 
Vanaf maandag 31 augustus komen de eerste kinderen van de Klas op Wielen wennen aan hun nieuwe accommodatie, en zich oriënteren op wat er in de omgeving allemaal te doen is. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Via de website van de Klas op Wielen kunt u contact opnemen voor een oriëntatie.

Lees meer hierover in het volledige Persbericht van de Klas op Wielen VMBO.

De opening heeft plaatsgevonden op woensdagmiddag 26 augustus jl. in Alkmaar.

Informatie & aanmelden via roelandv@icloud.com

Steun het Platform EMG en word ook donateur!