Oproep voor ouders, broers en zussen, begeleiders, orthopedagogen en onderzoekers

Gepubliceerd op: 20 maart 2019 - door: Platform EMG

Oproep voor ouders, broers en zussen, begeleiders, orthopedagogen en onderzoekers die betrokken zijn bij mensen met zevmb. 

Voor een onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn wij op zoek naar ouders, broers en zussen, begeleiders, orthopedagogen en onderzoekers die betrokken zijn bij mensen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB). Binnen de Rijksuniversiteit Groningen loopt op dit moment een onderzoek naar het Gedragstaxatie- Instrument (GTI), een instrument dat de functionele mogelijkheden van mensen met ZEVMB in kaart beoogt te brengen. Met functionele vaardigheden worden vaardigheden bedoeld die te gebruiken zijn in het dagelijkse leven, zoals het vast kunnen houden van een drinkbeker of het hoofd rechtop kunnen houden om contact te kunnen maken met anderen. Graag willen wij onderzoeken of het instrument moet worden aangepast en welke aanpassingen er eventueel gedaan moeten worden om het instrument toepasbaarder te maken.

Voor de uitvoering van het onderzoek zijn wij op zoek naar mensen die het GTI twee keer willen beoordelen. De eerste keer dat u het instrument krijgt toegestuurd (via e-mail of post) wordt aan u gevraagd de subschalen en de daarbij behorende items en de instructie te beoordelen. We zullen vervolgens de voorgestelde aanpassingen inventariseren en eventueel op basis van deze suggesties aanpassingen doen aan het instrument. Deze mogelijke aanpassingen zullen wederom naar u worden toegestuurd. Graag zouden wij uw mening over de aanpassing willen weten. Het invullen van de online vragenlijst duurt een uur tot anderhalf uur, maar het is mogelijk dit in delen in te vullen. Uw gegevens zullen anoniem verwerkt worden. Klik hier om u aan te melden. Wij zullen dan binnenkort via de mail contact met u opnemen.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Vriendelijke groet,

Erica Buren

Marleen Wessels, MSc. (m.d.wessels@rug.nl)

dr. Muirne Paap

prof. dr. Annette van der Putten

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!