Oproep: vacature Ergotherapeut (voor zwangerschapswaarneming)

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 - door: Sarah van den Brink

Vanboeijen is opzoek naar een enthousiaste ergotherapeut (zwangerschapswaarneming). 

Uren:
32 uur
Salaris:
FWG 55
CAO:
Gehandicaptenzorg
Ingangsdatum:
15 mei 2018
Arbeidsovereenkomst:
Bepaalde tijd
Opleidingsniveau:
HBO

Vanboeijen

Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.

Functiebeschrijving

Vakgroep Ergotherapie

Mensen met een cognitieve, gedragsmatige en/of motorische beperking willen net als iedereen kunnen spelen, leren, werken en zichzelf verzorgen. Soms ontstaan er echter problemen bij het uitvoeren van alledaagse handelingen die belangrijk zijn in hun leven. Als ergotherapeut ga je samen met anderen de uitdaging aan om deze cliënten te ondersteunen in hun hulpvraag. De ergotherapeut onderzoekt wat de redenen zijn waarom bepaalde handelingen of vaardigheden moeilijk zijn en/of niet (meer) lukken. Vervolgens traint de ergotherapeut de vaardigheden met de cliënt, kijkt of er eventueel een andere manier van handelen mogelijk is, geeft gerichte adviezen en/of stelt zo nodig een plan op zodat de omgeving ook aan de slag kan. De ergotherapeut werkt hierbij altijd intensief samen met familie van de cliënt en met andere disciplines, zoals paramedici, artsen, gedragsdeskundigen en begeleiders van de woon- en dagbestedingsgroepen. De ergotherapeut is verantwoordelijk voor het eigen handelen.

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste ergotherapeut, in het bezit van een HBO- diploma ergotherapie met een bewijs van bevoegdheid, ingeschreven in het basis- of kwaliteitsregister paramedici. Bij voorkeur beschik je over relevante aanvullende opleidingen en cursussen, zoals SI. Je bent gedreven en wil kwalitatieve zorg verlenen aan mensen met een beperking en/ of aan hun omgeving. Je hebt ook een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden. Wij zoeken bovenal een enthousiaste collega met een duidelijke visie op- en affiniteit heeft met kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap. Daarnaast ben je flexibel, creatief, kunt je plannen en prioriteiten stellen. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto gezien het feit dat de werkzaamheden plaats vinden in de omgeving van Meppel, Hoogeveen en Assen.

Nadere informatie

De functie van Ergotherapeut is ingedeeld in functieschaal 55. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal 3.847, – bij een fulltime dienstverband.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Overige informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer A. Oosterhof of Vakgroep Ergotherapie via telefoonnummer 0592 – 305 424.

Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl

Sollicitatie richten aan

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in verband met zwangerschapsverlof van 15 mei t/m 15 september 2018. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 4 maart 2018 naar ons toe via onderstaande link “solliciteren”.

De gesprekken vinden plaats in de week van 12 maart.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!