Training: Omgaan met pijn bij kinderen en volwassenen met ernstige en zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Gepubliceerd op: 10 december 2020 - door: Platform EMG

Het is bekend, dat pijn vaak voorkomt bij mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) of een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB). De oorzaken zijn heel verschillend en de duur van de pijn kan variëren tussen acuut en chronisch. Ouders en professionals willen heel graag weten hoe ze hun kind of cliënt het beste kunnen helpen bij pijn. Vooral voor hen is deze studiedag.

Bij het onderzoek naar pijn en de behandeling van pijn spelen diverse disciplines een rol. Samenwerking tussen disciplines is nodig en ook tussen deze disciplines en ouders en begeleiders. Ouders en begeleiders kennen hun kind of cliënt het best en kunnen het best namens hem of haar spreken. Vooral met betrekking tot de medische discipline is het de vraag hoe die samenwerking optimaal kan worden ingevuld. Hoe vinden ouders en dokters elkaar en hoe kunnen ze van elkaars inzichten gebruik maken met het oog op onderzoek en behandeling? De informatie van deze studiedag kan ouders en begeleiders  helpen in de gesprekken met dokters. Die informatie en kennis kunnen ze natuurlijk ook zelf gebruiken om de ondersteuning van kinderen, jeugdigen en volwassenen met EMB of ZEVMB te verbeteren.

Lees meer

Steun het Platform EMG en word ook donateur!