Nieuwe Snoezelbus voor mensen met een beperking en epilepsie

Gepubliceerd op: 04 februari 2014 - door: Platform EMG

In de vernieuwde Snoezelbus kunnen (ernstig) meervoudig beperkte kinderen en volwassenen nu ook genieten van Kinemoto. Door het spelen van de verschillende spellen die beweging, leren of prikkels stimuleren kunnen mensen met een zware beperking en epilepsie snoezelen, één van de weinige manieren om te ontspannen voor deze kwetsbare groep.

Kinemoto
Leren, zorg en plezier, daar staat Kinemoto voor. Kinemoto maakt gebruik van de Kinect technologie, het bekende spelsysteem van Microsoft. Bewegingen, geluiden en objecten worden via de camera geregistreerd. Deze signalen activeren via het scherm geluiden, kleuren en beelden. Kinemoto kan op veel verschillende manieren bijdragen aan de zorg voor mensen. Doordat er specifieke applicaties gemaakt kunnen worden is Kinemoto geschikt voor uiteenlopende doelgroepen en doelen, zo ook voor snoezelen.

Snoezelen op locatie
Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Kinemoto past helemaal binnen dit concept. Er zijn speciale spellen ontwikkeld die eenvoudig gespeeld kunnen worden door de doelgroep. Aan de bewegingen, het licht en het geluid beleven de meervoudig beperkte kinderen en volwassenen veel plezier. De Snoezelbus biedt vaak de enige mogelijkheid om te snoezelen, want helaas is er niet vaak een snoezelruimte in de buurt beschikbaar.

Meer weten over de Snoezelbus?
Kijk op de website van Stichting de snoezelbus. Geinteresseerd in de mogelijkheden van Kinemoto? Neem dan contact op met Martijn Beumers, door een e-mail te sturen.

Snoezelbus

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!