Nieuw: Kenniskring EMB activerende begeleiding

Gepubliceerd op: 24 april 2018 - door: Platform EMG

Kenniskring EMB activerende begeleiding  ‘voor optimale beleving, stimulering en ontwikkeling’.

Achtergrond
De kenniskring activerende begeleiding is begin 2018 ontstaan uit het netwerk dagbesteding. Bij deze kenniskring gaat het om het belang van activerende begeleiding en dat geldt niet alleen voor de dagbestedingsuren maar 24/7.

Doel
Er zijn meerdere doelen en aandachtspunten:

  • Profileren van de eigen vakgroep
  • Elkaar inspireren door het delen van ideeën, kennis, informatie en werkbezoeken bij deelnemende organisaties.
  • Vakkennis op peil houden door het bespreken van nieuwe werkwijzen en methodes
  • verdieping, scholing en  intervisie

Van de leden verwachten wij een actieve en open houding, d.w.z. aanwezigheid bij de bijeenkomsten, onderwerpen inbrengen op de agenda, openstaan voor nieuwe ontwikkelingen, methodes en ideeën in de zorg voor de EMB cliënt.

Doelgroep
Iedereen die met de doelgroep EMB werkt en bezig is met een activerende begeleiding. Zoals begeleiders vanuit woonlocaties, dagbestedingslocaties, kinderdagcentra en onderwijs.

Frequentie, duur en plaats
4 a 5 x per jaar van 10.00 uur tot 15.00 uur.

De bijeenkomsten zijn afwisselend op het hoofdkantoor van de VGN in Utrecht en op werkbezoek bij een van de deelnemende organisaties. Dit wordt 1x per jaar vastgesteld bij het maken van de jaaragenda.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je lid worden van deze kenniskring neem dan contact op met het platform EMG

Contact
Voor inhoudelijke vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met coördinator van het Platform EMG, Mia Nijland: info@platformemg.nl.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!