Nieuw boek Chiel Egberts: ‘Moeders met een Missie’

Gepubliceerd op: 25 maart 2014 - door: Platform EMG

Het boek: ‘Moeders met een Missie’ gaat over een bijzondere driehoek: een driehoek die niet of nauwelijks wordt gewenst. Ouder en kind zijn dusdanig met elkaar verweven dat er nauwelijks ruimte is voor een (professionele) derde. Moeders met een missie is geschreven om ouders, familieleden en begeleiders te helpen om het met elkaar te redden in de symbiotische driehoek.

Symbiotische driehoek
Het opeisen van de ruimte in de driehoek werkt contra-productief omdat de symbiotische band erdoor wordt versterkt. Chiel Egberts formuleert 10 adviezen om begeleiders te helpen om een positieve bijdrage te hebben in de symbiotische driehoek. In een symbiothsiche relatie gaan twee mensen zo in elkaar op dat er (te) weinig ruimte is voor anderen of zichzelf want alles wordt samen gedaan en beleefd.

Wanneer een moeder en haar (gehandicapte) kind een symbiotische relatie hebben, blijven vader, broers en zussen altijd op het tweede plan staan. En wanneer er proffesionele hulp voor het kind noodzakelijk wordt, is er evenmin plaats voor een professionele derde. Het afdwingen van deze “derde plek” in de driehoek zorgt vaak voor veel verzet en meer buitensluiten.

Moeders met een missie is geschreven om ouders, familieleden en begeleiders te helpen om het met elkaar te redden in de symbiotische driehoek.

Chiel Egberts
Chiel Egberts is orthopedagoog met meer dan dertig jaar ervaring in de zorg. Sinds 1997 heeft hij zich gespecialiseerd in professionele driehoeksrelaties. In zijn bedrijf ‘Drienamiek’ werkt hij als therapeut in spannedne driehoeken, traint hij begeleiders en helpt hij organisaties bij het invoeren van de methodiek ‘Samenwerken in de Driehoek.

Meer informatie
Bekijk hier de website voor meer informatie over de boeken van Chiel Egberts, en zijn bedrijf ‘Drienamiek’.

moedersmeteenmissie

 

 

Tags:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!