Motorische activering van personen met (zeer) ernstige verstandelijke, visuele en motorische beperkingen

Gepubliceerd op: 19 oktober 2015 - door: Platform EMG

Inventarisatie van mooie voorbeelden uit de praktijk! 

 

Hierbij doen we graag een oproep aan zorgverleners van personen met (zeer) ernstige verstandelijke, visuele en motorische beperkingen (meervoudige beperkingen) om mee te doen aan onderzoek. Het gaat om een inventarisatie van praktijkinitiatieven voor de motorische activering van deze doelgroep.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Basiseenheid orthopedagogiek (Dr. Annette van der Putten), Hanzehogeschool Groningen, afdeling Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing (Dr. Aly Waninge) en zorgorganisaties van o.a. Koninklijke Visio en Bartiméus.

Dit is een eerste stap binnen een groter onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling en implementatie van een interventie voor motorische activering van personen met (zeer) ernstige verstandelijke, visuele en motorische beperkingen. Hierbij willen we nadrukkelijk aansluiten bij kennis en initiatieven die reeds bestaan binnen de huidige praktijk. Motorische activering wordt binnen dit onderzoek als een breed begrip gezien, waarbij zowel het beleven van bewegen, het uitgedaagd worden tot bewegen en het direct zelf bewegen zullen worden meegenomen.

Oproep aan zorgverleners om mee te doen aan onderzoek
– Bent u werkzaam binnen een zorgorganisatie voor beschreven doelgroep?
– Vindt u het belangrijk dat er meer kennis komt over hoe, waar, wanneer en in welke mate deze doelgroep motorisch (meer) geactiveerd kan worden?
– Heeft uw zorgorganisatie al mooie initiatieven op het gebied van motorische activering?

U kunt meehelpen door een vragenlijst in te vullen over motorische activering binnen uw zorgorganisatie. Deze vragenlijst kunt u vinden via de volgende link: http://goo.gl/forms/sDPLjrsLn8 *
*Als de vragenlijst niet start, kopieer dan s.v.p. de bovenstaande link naar uw internetbrowser.

Voor meer informatie of vragen, stuur een e-mail naar h.j.m.van.alphen@rug.nl (Leentje van Alphen) of bel 050-3633146.

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!