Landelijke Kenniskring EMB ergotherapie goed van start

Gepubliceerd op: 04 oktober 2012 - door: Platform EMG

Voor de tweede landelijke bijeenkomst van de Kenniskring Ergotherapie hadden zich 18 deelnemers aangemeld. Maar door de griep die om zich heen greep, waren we met 11 enthousiaste ergotherapeuten. Ook was de heer Theo van der Bom, directeur van de Landelijke Vereniging voor Ergotherapie, een gedeelte van de bijeenkomst aanwezig.

De aanwezigen waren nieuwsgierig naar de plannen van de Landelijke Vereniging voor Ergotherapie en Theo heeft het één en ander toegelicht. De vereniging wil, samen de leden, ergotherapie in  alle breedte goed onder aandacht brengen. Ook ondersteunt de vereniging het intitiatief voor een Kenniskring EMB van harte. Daarnaast is ook de landelijk kenniskring VG ergotherapie net van start gegaan. Beide kenniskringen willen elkaar op de hoogte houden en vinden het belangrijk elkaar aan te vullen en te versterken waar mogelijk.

Verder hebben we gesproken over welke opleidingen en cursussen zijn gevolgd en mogelijk ook interessant voor anderen. Genoemd werd de SI, NDT, maar ook essentiële basiskennis over de personen met EMB zoals de ervaringsordening. Tjitske Zuidema (Visio) heeft verteld over hoe zij ergotherapie en spelbegeleiding vorm geeft. Zeer boeiend en inspirerend en gaf aanleiding tot vragen en discussie.

Volgende bijeenkomsten
De avond werd afgesloten met enkele afspraken voor de volgende bijeenkomsten.  Het worden drie bijeenkomsten per jaar van 16.00-20.00 uur bij het Platform EMG in Utrecht en op wisselende dagen. De data worden nog bekend gemaakt. De volgende keer staat de visie en  kerndoelen van ergotherapie centraal.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!