Laatste plaatsen cursus Kinderneurorevalidatie/CP

Gepubliceerd op: 11 mei 2012 - door: Platform EMG

Logo NPIEr zijn nog 6 plekken vrij voor fysiotherapeuten voor de cursus Kinderneurorevalidatie/CP. In deze cursus staan de meest recente inzichten met betrekking tot het onderzoeken en behandelen van kinderen met aangeboren of niet aangeboren hersenletsel centraal .

‘State of the art’ theorieën ten aanzien van spasticiteit, motorische controle en motorisch leren vormen het uitgangspunt van de cursus. Het aanleren van onderzoeks- en behandelvaardigheden tijdens praktijklessen met kinderen met CP, vanuit een interdisciplinair perspectief, zal centraal staan.
Aan deze cursus zullen docenten uit het hele land hun medewerking verlenen.

Doelgroep cursus
Deze cursus is bedoeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en artsen, die praktisch werkzaam zijn met kinderen met CP, minimaal één jaar ervaring hebben en fysiek in staat zijn deze cursus te volgen. De cursusduur bedraagt 30 dagen. Naast de 240 contacturen dient de deelnemer rekening te houden met ongeveer 240 uren zelfstudie. Hieronder valt het bestuderen van literatuur en het maken van voorbereidings- en verwerkingsopdrachten. De cursus wordt afgesloten door middel van een eindopdracht.

Meer informatie over de cursus »

Steun het Platform EMG en word ook donateur!