Klassiek Raakt!

Gepubliceerd op: 26 september 2013 - door: Platform EMG

voor kinderen met een beperking.

Klassieke muziek voor iedereen
Klassieke muziek op de manier zoals die is bedoeld, getoonzet in een setting die geschikt is voor verschillende groepen kinderen met een beperking, van Ernstig Meervoudig Beperkt tot autistisch, van zintuiglijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. Hoe cool is dat?

Concerten
Kom samen met je ouders, broers, zussen naar een echt klassiek concert waar het niet erg is dat jij een beetje anders bent. Helemaal niet erg zelfs, want iederéén is toch anders? En muziek is voor ons allemaal. Ook voor jou.

Eerste concert op 19 oktober a.s.
Het eerste concert zal op 19 oktober plaatsvinden. Kom je ook luisteren en meegenieten in Muziekcentrum De Toonzaal in Den Bosch? Neem je familie of begeleiders maar mee, samen luisteren is veel fijner. De eerste 2 voorstellingen zijn om 11.00 en 12.00 en duren 30 minuten. Deze voorstellingen zijn in eerste instantie bedoeld voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking.

Jacqueline Hamelink van Sounding Bodies speelt de 1e cello suite van Johannes Sebastiaan Bach. Elco van Alphen en Margo Lötters van De Lachende Zon, theater van de zintuigen, vertalen de muziek naar een zintuigelijke ervaring.

Om 14.00 uur en 16.00 uur treed dan InnerAct op, een muzikale en beeldende reis. Je hoort een harpiste spelen, het beroemde stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt, maar daarbij mooie beelden op een groot scherm. Wegdromen, rondwandelen of gewoon kijken. Alles mag en kan.

Deze voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en autisme maar ook zintuigelijk beperkt.

Gratis concerten
Deze concerten worden je nu gratis aangeboden omdat het de aftrap is van veel meer concerten die we gaan maken voor alle kinderen.

Kaarten bestellen
Klassiek Raakt! willen we bekend maken in heel het land. Kom dus snel en bestel via De Toonzaal.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!