Kijktip: Elin

Gepubliceerd op: 19 augustus 2022 - door: redactie

Op 4 augustus werd de documentaire Elin uitgezonden. Heb je Elin gemist? Kijk de documentaire terug via 2doc.
Over ‘Elin’ 

Elin is intelligent, avontuurlijk en wil dolgraag met de buitenwereld communiceren. Maar door haar hersenbeschadiging is ze nauwelijks verstaanbaar. Het is vaak alleen haar moeder Marie-José die begrijpt wat ze zegt.

Toen Marie-José en Patrick elkaar ontmoetten droomden ze van een avontuurlijk en vrij bestaan waarin ze over de wereld zouden gaan zwerven met hun kinderen. Deze droom heeft plaats gemaakt voor een nieuwe werkelijkheid. Marie-José nam zich voor om Elin een zo gelukkig mogelijk leven te geven. Maar de prijs daarvan is hoog, want een burn-out ligt op de loer. Vader Patrick verblijft voor zijn werk vaak langdurig in het buitenland. Tweelingzusje Bente, die door Elin’s handicaps minder aandacht krijgt, trekt zich regelmatig terug in haar eigen wereld en observeert het gezinsleven via haar tekeningen.

Als er een spraakcomputer in haar leven komt, wordt het leven voor Elin en haar gezin spannend. Elin heeft alleen maar de controle over haar tong waarmee ze de computer kan aansturen. Gesteund door haar moeder begint ze een strijd om zich de spraakcomputer eigen te maken.

Filmmakers Walther Grotenhuis en Cinta Forger het gezin gedurende vier jaar.

Regie: Cinta Forger, Walther Grotenhuis
Omroep: KRO-NCRV

Steun het Platform EMG en word ook donateur!