Kenniskringen EMB

Gepubliceerd op: 11 juli 2014 - door: Platform EMG

De bijeenkomsten van de Kenniskringen EMB fysiotherapie, logopedie en ergotherapie werden in het tweede kwartaal 2014 goed bezocht en er is resp. gesproken over bewegen, ‘een goed leven’ (LACCS), Sensorisch Integratie (SI)

  • Bij de  kenniskring EMB fysiotherapie stond het thema “bewegen’ op de agenda en heeft Cor Niks vertelt over hoe hij bewegen vorm geeft bij de personen met EMB. Dit deed aan de hand van het boek ‘bewegen en bewogen worden’. Daarna vertelde Greta van Dijk hoe zij binnen ’s Heerenloo een houdings- en bewegingsprogramma voor de deelnemers hebben opgesteld. De aanwezigen zijn deze dag zeker in beweging gebracht.
  • In de Kenniskring Logopedie is de Goed Leven visie en het LACCS  (lichamelijk welbevinden, alertheid, communicatie, contact, stimulering) werken besproken met Annemarie Remmersdaal van Sherpa. Het gaf diverse aanknopingspunten om aan de slag te gaan.
  • De Kenniskring Ergotherapie heeft kennis en ervaring gedeeld over sensorische integratie. Zij gaan hier een produktbeschrijving van maken.

Deelnemen?
Ben je fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist en je werkt met personen met EMB en je bent nog geen deelnemer, stuur ons dan een e-mail voor meer informatie.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!