Internationale partnermeeting Enablin+ groot succes

Gepubliceerd op: 19 mei 2015 - door: Platform EMG

De Europese onderzoeksgroep heeft een bezoek gebracht aan Nijland & Kroes in het kader van het internationale project Enablin+. De delegatie is afkomstig uit België, Frankrijk, het Franse eiland Réunion (ten oosten van Afrika), Portugal, Roemenië, Bulgarije en Italië. Ze verbleven drie dagen in Wijhe en Raalte om kennis te maken met een deel van het Nederlandse aanbod voor kinderen en jongeren met complexe en intensieve ondersteuningsvragen. 

Nascholingsprogramma 
De onderzoeksgroep ontwikkelt in de periode 2014 – 2017 een nascholingsprogramma voor en met ouders en professionals op basis van succesvol aanbod in de verschillende landen. Het moet bijdragen aan een inclusieveren samenleving en een betere kwaliteit van leven voor de doelgroep.

Mini-Symposium
Op de derde en laatste dag van het werkbezoek werd het afgesloten met een mini-symposium om ‘good practices’ met elkaar te delen. De Europese delegatie werd aangevuld met Nederlandse geïnteresseerden. Vier sprekers waren uitgenodigd om de bezoekers te inspireren met hun ‘good practices’. Zo vertelde Joke Visser over de leskist en legde ze uit hoe dit bij kan dragen aan een inclusieveren samenleving. Roeland Visser nam het stokje over en vertelde over de Stichting Klas op Wielen.

Bart Reurink nam iedereen mee in het verhaal over Emerging Body Language waarna Anouk Bolsenbroek de ochtend afsloot met een inspirerend verhaal over de VeranderKIZT.

Heeft u ook een ‘good practice’ die onder de aandacht van Enablin+ gebracht moet worden?
Kijk dan snel op www.enablinplus.eu voor meer informatie.

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!