Interactief en ondersteund voorlezen met Stichting Milo

Gepubliceerd op: 22 oktober 2017 - door: Sarah van den Brink

Kinderen met communicatief meervoudige beperkingen komen samen met hun familie, vriendjes en vriendinnetjes op 1 november 2017 naar het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard. Er komen ook professionals die meer willen weten over het inzetten van communicatiehulpmiddelen bij het voorlezen. Daniëlle Golsteijn en Angela van Kruisbergen gaan voorlezen uit het Milo en Lana prentenboek ‘Kijk eens naar mijn familie’. De DVD versie van dit prentenboek vindt u op ikbenmilo.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over interactief en ondersteund voorlezen.
#ocmaand2017
Oktober is wereldwijd de maand waarin aandacht wordt gevraagd voor mensen die Ondersteunde Communicatie (OC) nodig hebben om hun stem te laten horen. Daarom organiseert Stichting Milo voorleesbijeenkomsten in verschillende regio’s in Nederland.
Voorlezen en taalverwerving
Voor alle kinderen geldt dat hun taalverwerving profiteert van interactief voorlezen, van het samen (her)beleven van een verhaal. Dat doe je door het voorleesverhaal te koppelen aan ervaringen van de kinderen, bijvoorbeeld samen schminken voor de spiegel. Bij kinderen die niet praten, motorisch en/of verstandelijk beperkt zijn, is passende ondersteuning nodig van de communicatie, zoals (voel)gebaren, foto’s, films, pictogrammen en spraakcomputers.
Meedoen
Zuyderland Medisch Centrum aan de Dr. H. van der Hoffplein 1 in Sittard – Geleen (6162 BG) van 13:30 tot 14:30 uur of van 15:00 tot 16:00 uur. Nog geen uitnodiging gehad? Neem dan contact op met Angelique Janssen (06 21 24 08 57 | angeliquejanssen@stichtingmilo.nl). Tot dan!
Over Milo
De naam en filosofie van Stichting Milo zijn geïnspireerd door Norton Juster’s kinderboek ‘The Phantom Tollbooth’. Dit boek gaat over de avonturen van de kleine Milo. Tijdens een avontuurlijke dwaaltocht moet hij allerlei taal- en rekenkundige opdrachten oplossen. Al doende verwerft hij de kennis en wijsheid om de juiste beslissingen te treffen en oplossingen te kiezen.
Stichting Milo is een zelfstandig behandelcentrum voor mensen met communicatief meervoudige beperkingen (CMB). Milo heeft als doel het ontwikkelen, uitvoeren, leveren en garanderen van continuïteit van kennis, cliëntgerichte en cliënt-ondersteunende zorg en dienstverlening op het gebied van OC. Wij organiseren onze diensten aanvullend aan en ondersteunend in samenwerking met alle betrokkenen in zorg en onderwijs. Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij in staat zijn om specialistische kennis bijeen te brengen, verder te ontwikkelen en beter toegankelijk te maken.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!