Han Nakken prijs en lezing 2018

Gepubliceerd op: 02 december 2018 - door: Platform EMG

Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen looft iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO, de Han Nakken Prijzen uit voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Op vrijdag 14 december 2018 worden de Han Nakken prijzen voor de vijfde maal uitgereikt. De prijsuitreiking en de daaraan gekoppelde Han Nakken lezing vindt plaats in het Van Swinderen Huys (Glazen zaal) aan de Oude Boteringestraat 19 in Groningen. De Han Nakken lezing wordt dit jaar uitgesproken door drs. Kees Erends, lid Raad van Bestuur van ‘s-Heerenloo.

Programma 14 december

  • 14.00 uur – Glazen zaal open
  • 14.15 uur – Opening door prof. dr. Annette van der Putten
  • 14.30 uur – Han Nakken Lezing door drs. Kees Erends, (lid Raad van Bestuur ‘s-Heerenloo) – Samen werken in de behandeldriehoek”
  • 15.00 uur – Voorstellen van de genomineerden door prof. dr. Annette van der Putten
  • 15.15 uur – Korte presentaties van de genomineerden
  • 15.50 uur – Prijsuitreiking door prof. dr. Annette van der Putten, juryvoorzitter
  • 16.00 uur – Sluiting door prof. dr. Marleen Janssen, met aansluitend receptie
  • Opgeven voor 7 december 2018 via het mailadres HN-prijs2018@rug.nl

Genomineerden
De 3 genomineerden zijn: Jorien Luijkx, Gineke Hanzen en Sara Nijs. Zij zullen allen een inhoudelijke presentatie geven over hun artikel.

Han Nakken
De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren.

(RUG)

Steun het Platform EMG en word ook donateur!