Fotoboek

Gepubliceerd op: 12 juni 2019 - door: Platform EMG

Krachtige portretten van moeders met een kind met een meervoudige en visuele beperking

Nijmegen, 11 maart 2019

Een ode aan alle krachtige moeders, zo noemt Ida van Boekel (woonachtig in Rosmalen) haar nieuwe boek ‘Pracht Kracht’. Dit fotoboek met portretten van krachtige vrouwen met prachtige kinderen laat zien hoe divers het leven met een meervoudige beperking kan zijn. De door Ida gefotografeerde kinderen hebben één overeenkomst: ze zijn slechtziend of blind.  Zaterdag 16 maart zal het boek aan de geportretteerde moeders en kinderen worden gepresenteerd. ‘Pracht Kracht’  verschijnt eind maart 2019 en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Meervoudige beperking

De 22 moeders in het boek staan volgens Ida van Boekel, in het dagelijks leven revalidatietherapeut bij Koninklijke Visio in Nijmegen, symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik deze kinderen met hun moeders tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden en tegelijkertijd zie ik ze vechten voor het welbevinden van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”

Puurheid van het moment

Die kracht heeft Ida op een heel bijzondere manier met haar camera weten vast te leggen. Doordat de foto’s niet geposeerd zijn, komt het contact tussen moeder en kind heel dichtbij. De fotograaf heeft de speelse momenten vastgelegd die haar tijdens de fotoshoot geraakt hebben. Alle moeders zijn in witte kleding naar de studio gekomen en accentueren zo de puurheid van het moment. De foto’s worden uitgelicht in een bijpassend gedicht door Ida’s collega, gedragswetenschapper Anke Fonteyn-Vinke.

Titel: Pracht Kracht

Auteur: Ida van Boekel

ISBN: 9789090315287

Prijs: 39,95 euro

www.idavanboekel.nl

foto@idavanboekel.nl

Steun het Platform EMG en word ook donateur!