EMBérs in beeld bij International Disability Conference

Gepubliceerd op: 21 januari 2018 - door: Sarah van den Brink

Zelfs in de wereld van Disability Studies blijven ze, globaal gezien, vaak een ondergeschoven kindje. Personen met ernstig meervoudige beperkingen ( EMBérs)  moeten keihard vechten om in beeld te blijven – niet alleen in de maatschappij, maar ook onder de beleidsmakers en in de welzijnssector. In onderwijskringen zijn ze vaak volledig onzichtbaar, misschien vanwege de algemene opvatting dat ze niet kunnen leren.

Tijdens de International Disability Conference (dec. 2017) in Amsterdam waren ze wel in beeld. Met een beetje hulp van vrijwilligersorganisatie Space Station. Space Station is een onderwijsorganisatie die een curriculum en een onderwijsaanbod voor volwassen studenten met een meervoudige beperking ontwikkelt in Zeeland.

Videozeeland volgde de conferentie op de voet. Het videoverslag bevat een sfeerimpressie van de conferentie, interviews met onder andere directeur Alice Schippers van Disabilities Studies in the Netherlands (DSIN) en de video clip Educating Ronald die getoond werd tijdens de presentatie van Space Station.

Betreft de videoclip Educating Ronald

Ronald signs on for a college course. He’s scared. Watch what happens next. Wait for the awakening.

Het werk van Space Station is mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Syntess Software en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Ook Stichting SPZ ondersteunt dit unieke initiatief.

Contactpersoon voor dit persbericht: Ariene van Westen, tel. 0111 461384/ 06 49949826

Steun het Platform EMG en word ook donateur!