EMB in het Vizier | terugblik 1e leernetwerkbijeenkomst (21/11)

Gepubliceerd op: 14 december 2018 - door: Platform EMG

We kijken terug op een geslaagde 1ste bijeenkomst. Erg leuk om te zien hoe de binnenring deelnemers enthousiast aan de slag zijn gegaan met diverse vraagstukken! Hopelijk hebben jullie voldoende input opgehaald om verder te gaan met jullie vraagstelling. Mocht je ergens tegen aanlopen, schroom niet om contact op te nemen met jullie procesbegeleider of met iemand van ons team (zie gegevens hieronder). Zuidwester was afwezig; zij zullen komende keer laten zien aan welk vraagstuk zij werken.

Hierbij delen we het verslag van de bijeenkomst:

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/bijeenkomst-leernetwerkbijeenkomst-lancering-leidraad-emb-in-het-vizier

Tip: deel deze link ook binnen je organisatie om te laten zien waar jullie aan werken!

Overzicht actiepunten voor de binnenring

Graag geven we jullie een overzicht van de acties voor de komende tijd:

 

De leidraad (ook voor buitenring!):

De eerste versie van de leidraad is gelanceerd! De leidraad is nooit af. Sámen zorgen we ervoor dat de leidraad up to date blijft. Graag horen wij ook van jou wanneer er op- en aanmerkingen of aanvullingen zijn op de leidraad en/of de kennisproducten. Door samen kritisch te zijn kan de leidraad verder worden ontwikkeld. Wij ontvangen dan ook graag jullie feedback via dit formulier.

Hier vind je een aantal tips (van Ouderen in het Vizier) voor het verspreiden van de leidraad.
In de bijlage vind je ook promotie materiaal (een stempel en een banner) om de leidraad online te promoten binnen jouw organisatie of netwerk. Je kunt de stempel of banner bijvoorbeeld plaatsen op jullie intranet, website of social media en daarmee linken naar de leidraad: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/onderzoek/gewoon-bijzonder/emb-in-het-vizier/leidraad-emb-vizier

De contractplaat.

Goed om te zien dat jullie deze allemaal bij hadden! Graag ontvangen wij deze nog digitaal van jullie.

Vlogs en/of Blogs

Zoals jullie zagen hebben we al een mooie vlog en blogs ontvangen. Heb jij nog geen vlog of blog aangeleverd? Hierbij een aantal tips:

  • Stel jullie kort voor en vertel met welk vraagstuk jullie aan de slag gaan
  • Bij een blog: Schrijf (ongeveer) zoals je praat

Maak het persoonlijk door bijvoorbeeld een leuke foto toe te voegen van jullie team

  • Actieve schrijfvorm. Bijvoorbeeld “We gaan aan de slag met…”
  • Vertel (vlog) of schrijf (blog) in een paar zinnen welk kennisproduct jij uit de leidraad EMB in het vizier (met name) gebruikt, waarom en welk voordeel dit voor jou meebrengt. Dit maakt het extra interessant voor de lezer én zo kunnen wij gemakkelijk vanuit de blogtekst of vlog linken naar een kennisproduct uit de leidraad.
  • Bekijk de vlog of blogs van de andere deelnemers ter inspiratie:
    https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/blog-werkgroep-emb-in-het-vizier

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/onderzoek/gewoon-bijzonder/emb-in-het-vizier/vlogs

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/blog-syndion-emb-in-het-vizier

Je kunt je blog of vlog, eventueel via We Transfer, sturen naar i.klabbers@vilans.nl

Werkbezoeken

Jullie hebben tijdens de bijeenkomst de plannen van anderen gehoord en tips gekregen van hen op jullie eigen plan. Een onderdeel van het traject is ook het werkbezoek. Idee is dat ieder projectteam een ander projectteam op locatie bezoekt.  Ga nu alvast bij jezelf na bij welke organisatie je graag op werkbezoek wilt gaan en neem eventueel al contact met hen op. Wij kunnen je uiteraard helpen aan de contactgegevens. We zullen dit aankomende bijeenkomst verder toelichten, maar wie wil kan al actie ondernemen. Het zou je ook kunnen helpen bij het aanscherpen van je eigen vraagstuk.

Volgende bijeenkomsten

2e bijeenkomst | donderdag 7 februari 2019
3e bijeenkomst | donderdag 9 mei 2019
4e bijeenkomst | donderdag 26 september 2019

Mochten jullie nog vragen hebben; neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer je wensen of ideeën hebt bij de invulling van de bijeenkomsten: laat het ons weten, dan nemen we dat mee in de voorbereiding.

We zien jullie hopelijk 7 februari op de tweede bijeenkomst van het leernetwerk EMB in het vizier.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!