EMB en ‘eigen invloed’: waar wetenschap en praktijk elkaar vinden

Gepubliceerd op: 30 november 2013 - door: Platform EMG

Een landelijke dag in Baarn, georganiseerd door Sherpa, Amerpoort en Platform EMG. Wetenschap als basis (en prikkel) voor je werk als gedragsdeskundige. En ervaringskennis uit de praktijk als input voor onderzoek. Die wisselwerking vond plaats!

Gedragsdeskundigen en onderzoekers (hogescholen en universiteiten), gericht op de doelgroep EMB, waren vrijdag 8 november bijeen om kennis uit te wisselen, van elkaar te leren, elkaar te inspireren, krachten te bundelen en tot concrete afspraken te komen.

Gerda Schregardus van Platform EMG zei bij de start: “Hopelijk krijg je vandaag de prikkel mee om verder uit te bouwen waar je al mee bezig bent, of de handvatten om iets op te starten en om met elkaar structureel iets neer te zetten.”

En dat is gelukt. Het was een inspirerende dag, mensen vonden elkaar, afspraken werden gemaakt om elkaar op te gaan zoeken, ervaringen werden gedeeld, kennis aangescherpt en nieuwe kenniscommunity’s worden gestart (op www.platformemg.nl).

Aan bod kwamen de thema’s: zeggenschap en inclusie, communicatie, pijn, slaap, onderzoek, gehechtheid, interactie, alertheid en seksualiteit.

De organisatie van deze dag was in handen van Sherpa (Adriënne van den Berg), Amerpoort (Harriët Schoenmakers) en het Platform EMG (Gerda Schregardus).

Het is voor de tweede keer dat zij zo’n dag organiseren. Vorig jaar bij Sherpa, dit jaar bij Amerpoort.

(Sherpa)

Klik hier voor een complete samenvatting.

ldEMB2013_03comm

 

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!