Emb Congres ‘In contact’ 2014

Gepubliceerd op: 25 maart 2014 - door: Platform EMG

Op 6 maart 2014 heeft het EMB congres ‘In Contact’ plaatsgevonden in Zwolle. Dit was de vierde keer dat het EMB congres georganiseerd werd en wat was het een groot succes! De opkomst was groot en mensen waren enthousiast over de workshops en de informatiemarkt. De informatiemarkt had dit jaar maar liefst 30 stands.

Opening door Paula Sterkenburg
Het congres werd geopend met de mooie presentatie van de spreekster van dit jaar: Paula Sterkenburg (PhD), gz-psycholoog Bartiméus. Zij vertelde over het belang van ‘Contact’. Hoe kom je ‘echt’ in contact met de cliënt? Hoe kun je een veilige haven creëren voor de cliënt? En hoe pas je dit toe in de praktijk? Hoe zorg je als begeleider dat het contact met de ouders goed verloopt? Dit zijn allemaal vragen die aan bod zijn gekomen.

Met een kleine uitloop, begonnen de Parallelsessies ronde 1, waarbij er gekozen kon worden uit diverse workshops en presentaties.

Tijdens de lunch werd de informatiemarkt druk bezocht. Verschillende standhouders toonde hier de producten en diensten van hun organisaties en ervaringen over de workshops, welke die ochtend gevolgd waren, werden uitgewisseld.

Na de parallelsessies ronde 2 en 3 vond de gezamenlijke afsluiting plaats. Dit was een geweldige spiegelende voorstelling door Aspekt. Tijdens deze voorstelling werden situaties uit het dagelijks leven nagespeeld en dit riep de nodige herkenning op bij een aantal deelnemers!

Bekijk de presentaties
Heb je het EMB Congres gemist of wil je de presentatie(s) teruglezen? De presentaties van de parallelsessies kun je bekijken op onze website.

We willen iedereen bedanken voor deze geslaagde en inspirerende dag en we zien jullie graag volgend jaar terug!

 

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!