Een terugblik: EMB congres 2017 ‘In balans’

Gepubliceerd op: 07 april 2017 - door: Platform EMG

Op 23 maart 2017 organiseerde het Platform EMG  in samenwerking met Kennisplein Gehandicaptensector voor de zevende keer het EMB congres. Het thema van deze dag was: ‘In balans’. In de breedste zin van het woord. Thema’s zoals gezondheid, familie, professionals en overheid kwamen aan bod. 

We kijken terug op een mooie en inspirerende dag die zeker verder door zal werken in zorg- en onderwijsland voor EMB.

Het programma was dit jaar weer gevuld met een ruim aanbod workshops en sprekers. In het plenaire gedeelte starten auteurs Karin de Geeter en Kirsten Munsterman met een boekpresentatie over hun nieuwe boek: Koffie met een koekje, hét boek over LACCS. Gevolgd door EMB in het vizier door Hilair Balsters, coördinator Kennisplein Gehandicaptensector, Mia Nijland, coördinator Platform EMG en Marion Kersten, VGN.

De nieuwe muziekmethoden ZOEM voor mensen met EMB, werd tijdens het EMB congres gelanceerd. Zoem bestaat uit een lessenserie, een muziekvragenlijst / observatie-instrument en een persoonlijk muziekplan. In de afgelopen jaren is op het congres steeds de ontwikkeling van de methode met de aanwezigen gedeeld in workshopvorm. En nu was het zo ver en werd tijdens het congres de methode gelanceerd!

Een prachtige inspiratie voor deze dag waren: Ouders aan het woord tijdens het plenaire gedeelte. Met onder andere de lezing Mooi leven van Paul van Dalfsen en Co de Gooyer van Nabij Netwerk en Lastige Ouders van Theater eigen werk Marike van Weelden ea.

(Na)beleven
Bekijk hier de Teaser, mede mogelijk gemaakt door Jan Piet Hartman. De presentaties van de workshops en lezingen staan op de website van het Kennisplein. Bekijk hieronder de Twitter Storify.

We willen iedereen heel hartelijk danken voor de bijdrage aan deze succesvolle dag en we zien u graag terug op het EMB congres 2018!

 

 

 

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!