Doe je mee aan een onderzoek?! Voor kinderen van 2 tot 12 jaar die een rolstoel gebruiken.

Gepubliceerd op: 03 augustus 2020 - door: Platform EMG

Hogeschool Utrecht is bezig met een onderzoeksproject voor kinderfysiotherapie. Zij kijken of kinderen die een rolstoel gebruiken in de toekomst de activiteitenmonitor (Move2Data) kunnen gaan gebruiken. Nu wordt deze alleen gebruikt voor kinderen die kunnen lopen. Het zou winst zijn als ook het beweeggedrag  van kinderen die een rolstoel gebruiken met de Move2Data gemeten kan worden. Kinderfyiotherapeuten kunnen hier baat bij hebben in de behandeling van kinderen.

 Wat vragen we van je?

Het is heel eenvoudig wat we van je vragen voor het onderzoek. Je krijgt van ons een activiteitenmonitor die je een uur lang op verschillende plekken op je lijf draagt (bijvoorbeeld je bovenarm, bovenbeen of enkel). In dat uur doe jij de activiteiten die je anders ook doet op.  Wij filmen deze activiteiten en vergelijken de beelden met de informatie van de activiteitenmonitor. We hopen dan natuurlijk te bewijzen dat de activiteitenmonitor de bewegingen goed heeft vastgelegd. De beelden gebruiken we alleen voor het onderzoek en deze worden hierna vernietigd. Jij kunt samen met je ouders de plek uitkiezen waar we gaan meten. Wij komen dan naar jou toe.

Doe je mee?!

Wil je meewerken aan ons onderzoek? Of ken je iemand  of meerdere kinderen die gebruik maken van een rolstoel? Zou je dan willen vragen of ze mee willen doen?

Door corona pauze ingelast

Op dit moment doen we geen metingen. Maar we maken wel alvast een overzicht van kinderen en ouders die mee willen doen aan ons onderzoek. Als we weer starten met de metingen dan doen we dat volgens de richtlijnen van het RIVM.

 Resultaat?!

Met dit onderzoek hopen we een geschikte activiteitenmonitor te ontwikkelen die kinderfysiotherapeuten kunnen gebruiken bij de begeleiding van kinderen.

Vragen?

Heb je vragen of geven kinderen en/of ouders aan dat we hen mogen benaderen? Dan kun je mailen of bellen naar activiteitenmonitor@hu.nl barbara.uelkes@hu.nl (06-42199716) of manon.bloemen@hu.nl.

Steun het Platform EMG en word ook donateur!