De Handicamping

Gepubliceerd op: 25 juni 2013 - door: Platform EMG

Handicamping is een camping speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen (tot circa 15 jaar) met een verstandelijke beperking of autisme. Op de kleine, gezellige en overzichtelijke camping kunnen de ouders tot rust komen. 

Activiteiten voor de kinderen
Handicamping wil ouders van kinderen met een beperking extra ondersteuning bieden. Door overdag activiteiten voor de kinderen te organiseren, hebben de ouders de gelegenheid om tot rust te komen.  Ook ’s avonds als de kinderen op bed liggen kan er gebruik gemaakt worden van de oppas, zodat de ouders bijvoorbeeld even lekker uit eten kunnen.

Handicamping wil zich onderscheiden door deze begeleiding aan te bieden. De campinghouders zijn geen professionals maar zelf ouders van een kind met een beperking. Zij handelen vanuit een idealisme vooral ook omdat ze zelf ervaren hoe zwaar het kan zijn.

Doelgroep
Handicamping richt zich in principe op gezinnen met kind(eren) met een licht tot matige verstandelijke beperking. Maar als het mogelijk is, en ouders van een kind met EMB durven het aan om op de camping te komen kamperen, zijn ze van harte welkom!

Rolstoelvriendelijke chalets
Aangezien Handicamping nog in de opstartfase zit, is de camping nog niet 200% aangepast. Handicamping beschikt wel over enkele rolstoelvriendelijke chalets.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van de Handicamping.

 

 

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!