De eerste podcastserie in Nederland over Levend Verlies

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 - door: Platform EMG

Op zondag 27 januari is de podcast over Levend Verlies online gegaan. In de podcast praten ouders en hulpverleners over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw als je een kind met een beperking of chronische aandoening hebt.

De makers zijn Edith Raap, docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht en Odet Stabel, ervaringsdeskundige en auteur van het boek Een kind met kansen.

Wat is levend verlies
Levend verlies is een bijzondere vorm van rouw, anders dan rouw bij overlijden van een dierbare. Het gaat om chronische rouw, verdriet om een verlies dat nooit eindigt.

Waarom een podcastserie?
Edith en Odet willen meer bekendheid geven aan levend verlies en een brug slaan tussen ouders en hulpverleners. De podcastserie start op 27 januari met een gesprek met Manu Keirse, Emeritus-Hoogleraar Verliesverwerking, die het begrip in Nederland voor het eerst heeft geïntroduceerd. Elke laatste zondag van de maand is er een nieuwe aflevering.

Hoe te beluisteren De trailer en de eerste aflevering van de podcast levend-verlies zijn nu te beluisteren via iTunes en SoundCloud en via de website levend-verlies.nl.

Thema:

Steun het Platform EMG en word ook donateur!