Comook: vroeginterventieprogramma voor ouders van kinderen met MCG

Gepubliceerd op: 10 oktober 2013 - door: Platform EMG

In samenwerking met de BOSK heeft zorgaanbieder Milo een programma samengesteld voor ouders van kinderen met een meervoudige complexe handicap (MCG). Het programma, genaamd Comook, heeft als doel ouders te adviseren over contact, hechting en communicatie met hun kind. Ouders leren de ontwikkeling van hun kind te ondersteunen en sturen via de dagelijkse activiteiten thuis.

Video home training
In de huiselijke omgeving van het kind worden video-opnames gemaakt. Aan de hand van deze opnames krijgen ouders praktische tips en advies om het contact en de communicatie met hun kind te verbeteren, de zogeheten video home training. Samen met de ouders wordt een inschatting gemaakt van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en de benodigde ondersteuning. Vervolgens wordt er een Communicatie Competentie Profiel (CCP) opgesteld.

Vergoeding van dit traject gaat via de AWBZ en geeft ouders handvatten in de communicatie met hun kind. Het programma is een aanvulling op eventuele huidige logopedische behandeling.

Aanmelden
Wilt u ook een beter contact met uw kind? Meld u dan aan! U kunt zich tot 1 december voor het Comook-programma van Stichting Milo en de BOSK aanmelden bij Karen Poot. In een groep is ruimte voor 6 ouderparen.

Bij voldoende aanmeldingen start het traject op 11 januari. Dit duurt in totaal 12 weken en wordt afgesloten op 5 april. Afhankelijk van de aanmeldingen zullen we de locatie kiezen voor de ouderworkshops op de zaterdagen. We proberen steeds een locatie te kiezen die ten opzichte van alle ouders ‘centraal’ ligt. Meer informatie volgt! Zie voor meer informatie tevens de website van de Bosk.

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!