Cliënten Frion ervaren beweging met Vita Motion

Gepubliceerd op: 22 oktober 2017 - door: Sarah van den Brink

Op vrijdag 13 oktober 2017 namen cliënten van Frionlocatie IJsselbolder officieel en feestelijk hun nieuwe Vita Motion-toestellen in gebruik. Door middel van een platform, een speciaal bed of een ‘paard’ ervaren mensen die moeilijk of zelfs helemaal niet kunnen bewegen, toch beweging. Terwijl ze naar een film over paardrijden kijken of naar dansende mensen met vrolijke muziek. Een belangrijke bijdrage aan mentaal en fysiek welzijn en aan plezier.

Nathalie’s gezicht licht op als het platform met haar rolstoel daarop meebeweegt met de dansende mensen op het scherm voor haar. Ze maakt gebruik van één van de drie toestellen van Vita Motion die cliënten van Frion vandaag officieel in gebruik namen. Vita Motion is een systeem voor therapeutische bewegingssimulatie. Het bestaat uit een combinatie van beweegplatforms en films waardoor mensen met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) spelenderwijs beweging kunnen ervaren. Door erop te zitten, liggen of er met de rolstoel op te staan. De bewegingen die het platform, het paard of het bed maken, prikkelen verschillende zintuigen. Degene die er gebruik van maakt, voelt zijn of haar lichaam bewegen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. En los van dat alles levert het zichtbaar plezier op. Voor cliënten en medewerkers is het in gebruik nemen van de Vita Motion-toestellen een droom die werkelijk wordt. Het team van de Commissarislaan 35 – 12 heeft er de afgelopen twee jaar hard voor gewerkt om de aankoop van de toestellen te realiseren. Het in gebruik nemen van de Vita Motion sluit perfect aan bij het jaarthema van Frion: Gezondheid en Bewegen. Hij draagt bij aan de missie: je eigen leven leven. Samen met Frion benutten cliënten hun mogelijkheden door beweging te ervaren en zo op eigen niveau iets te ondernemen waarvan ze groeien. Noot voor redacties: Frion is een zorgaanbieder die professionele ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Frion is specialist in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en vindt het belangrijk dat zij zelf de regie hebben bij- en invloed kunnen uitoefenen op hun leven. Het werkgebied van Frion is de regio Noordwest Overijssel. Bijna 1000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion.

Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en/of wonen bij Frion. Achter hen staan ruim 900 professionals. Zij helpen cliënten graag bij het leven van hun eigen leven. Door te ondernemen en samen mogelijkheden en kansen te benutten. Het maakt niet uit of ze jong of oud zijn, veel of weinig hulp nodig hebben. En waar anderen stoppen, gaat Frion door. Frion Govert Flinckstraat 31 Postbus 40029 8004 DA ZWOLLE www.frionzorg.nl info@frionzorg.nl 038 467 10 00 2 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie: 038 467 10 00 of communicatie@frionzorg.nl

Steun het Platform EMG en word ook donateur!