Boek: Een huis voor Hannah

Gepubliceerd op: 06 november 2017 - door: Sarah van den Brink

‘Waar komt die niet-aflatende inzet voor een goed bestaan voor Hannah vandaan? Onder de zorgen schuilt, heel diep verborgen, een diepe, fundamentele angst dat er iets misgaat met Hannah. Dat ik op een dag een telefoontje krijg dat het vlammetje uitgeblazen is. Het is de angst die elke ouder bij zijn eerste pasgeboren baby’tje heeft. Bij Hannah is die angst nooit overgegaan.’ Een meeslepend dagboek over de strijd van een vader voor zijn zwaargehandicapte dochter.

Hannah is een meisje met een meervoudige complexe handicap. Ze is 29 jaar oud maar functioneert op het niveau van een baby. Ze kan niet praten en zit meestal in haar rolstoel. Hannah moet bij alles in haar leven geholpen worden. Maar bovenal is ze een vrolijke dame met lang knalrood haar. In het najaar van 2016 werd na jarenlang vruchteloos overleg het kleinschalige woonhuis van Hannah gesloten. Ze moest naar een grote instelling. Daar zou ze niet de persoonlijke zorg krijgen die ze nodig had. Haar vader verzette zich en nam Hannah in november 2016 weer in huis. Zo begon een intensieve periode waarin hij Hannah weer volledig verzorgde. Ondertussen ging de zoektocht naar een ‘huis als thuis’ door. Van die tijd is dit dagboek het indringende verslag.

Uitgeverij van Gennep. Beschikbaar vanaf 8 november. Zie ook: https://www.hebban.nl/boeken/een-huis-voor-hannah-berend-boneschansker

Steun het Platform EMG en word ook donateur!