Beweegboek voor mensen met een beperking gepresenteerd

Gepubliceerd op: 17 juli 2012 - door: Platform EMG

Donderdagmiddag 5 juli 2012 kreeg Hans Waardenburg, voorzitter Raad van Bestuur van Middin, het eerste exemplaar van het regionale ’beweegboek’ aangeboden door ’teamplayers’. Het beweegboek bevat tips en suggesties voor begeleiders om laagdrempelige, eenvoudige beweegactiviteiten aan cliënten aan te kunnen bieden. Het werd vervaardigd in het kader van het project Middin in beweging.

Het project Middin in Beweging stelt zich tot doel mensen met een beperking meer te laten bewegen. In dit kader zocht Middin (voorheen Steinmetz | de Compaan) samenwerking met het teamplayersproject van twee sportopleidingen. Studenten van de academie voor Sportstudies (Haagse Hogeschool) en de opleiding Sport en Bewegen ROC Mondriaan werken aan een concrete opdracht in de beroepspraktijk, met een afgesproken resultaat voor de opdrachtgever en een krachtig leereffect voor henzelf.

Onder begeleiding van een sportdocent van Sportbelang SGK, een sportorganisatie voor mensen met een beperking, hebben de studenten gedurende een jaar verschillende beweegactiviteiten opgezet voor mensen met een beperking. De studenten konden zo kennismaken met deze doelgroep.

Ook met VGN-instellingen ’s-Heerenloo, ASVZ en Gemiva-SVG bundelde Middin de krachten. Het beweegboek is het mooie resultaat van de samenwerking tussen deze partijen. Het beweegboek is opgezet volgens het ’leskaartenprincipe’, wat het mogelijk maakt om het boek verder uit te breiden met nieuwe beweegactiviteiten.

Kijk voor contactgegevens op de website van de VGN.

 

Steun het Platform EMG en word ook donateur!